nlc.hu
Szabadidő

A beteg férfi azért könyörög, hogy mindenki oltassa be magát

Nem oltatta be magát az amerikai férfi, most videósorozatban beszél arról, mekkorát hibázott

Egy amerikai férfi nem oltatta be magát, és a családtagjai sem vették fel a koronavírus elleni vakcinát. Pár héttel ezelőtt azonban elkapta az egész család a delta variánst. Most a férfi videókban mondja el, mennyire bánja már a korábbi oltásellenességét, és mindenkit arra buzdít, vegyék fel a vakcinát.

Az amerikai Virginia állambeli Bristolból származó Travis Campbell a múlt héten világszerte a címlapokra került, amikor a Facebookon elkezdett videókat posztolni az intenzív osztályról, amelyekben könyörögve kéri az embereket, hogy éljenek az oltással. A férfi nem véletlenül tett így, hiszen július óta kórházban fekszik, és a videón látszik, hogy még mindig küzd a beszéddel és a légzéssel, annak ellenére, hogy oxigénmaszk van az arcára erősítve.

Travis már nagyon bánja, hogy nem vette fel a vakcinát, és reméli, hogy túl van a nehezén. Ettől függetlenül az egyik videóban arra kéri a 19 éves fiát, hogyha esetleg nem élné túl a betegséget, és eljön az idő, kísérje majd ő az oltárhoz a kislányát, aki most még csak 9 éves.

Nagyon elszúrtam, srácok

– mondta az egyik videójában.

A kislánya, akivel most nem is tudnak találkozni, írt egy levelet az apjának, amit szintén posztolt a Facebook oldalára. A kislány azt írja, hogy amikor meglátta a videót, amelyben az édesapja nehezen lélegzett, elsírta magát.

„Az életemet adnám azért, hogy élhess. Olyan erős és bátor vagy. Nem félsz kockáztatni” – fogalmazott a kislány, hozzátéve:

„Soha nem szeretnék más apukát” – mondta, és azt is leírta, hogy az egész családja nagyon szereti őt. Campbell szerint fájdalmas volt a levelet olvasni, és csak remélni tudja, hogy évekkel később ő kísérheti az oltárhoz a kislányát.

koronavírus, vakcina, oltáselleneség

Travis Campbell a családjával.
Fotó: Facebook

A férfinek azért is olyan nagy a bűntudata, mert nemcsak ő kapta el a delta variánst, hanem az egész családja, csak rajta kívül mindenki gyorsan meggyógyult. A férfit viszont napokon belül kórházba szállították, és a kórházi személyzet közölte vele, hogy intubálni kell.

Ahogy Campell is mondja, nagy árat fizet most oltásellenességéért, de azért van egy pozitív hozadéka is annak, hogy betegedett. A helyi patikus ugyanis felvette a kapcsolatot a családdal,  és elmondta, hogy a férfi videói ösztönzőleg hatottak az emberekre, azóta sokkal többen mentek el beoltatni magukat.

Még több hír a koronavírus-járványról

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top