nlc.hu
Család

Lebénult, de robotterápiával megmenthető

Robotterápiával gyógyul a lebénult kézilabdázó, így segíthetsz neki

Egy munkahelyi baleset következményében 2018-ban Koncsek Dávid lebénult, de családja és ő sem adja fel, hogy egyszer még újra lábra állhat.

A Blikk azt írja, hogy állapota néhány hónap alatt hatalmasat javult, de most segítséget kér a család, hogy folytatni tudják a kezeléseket. 
 
Dávid 17 éves volt, amikor egy kétszintes ház tetejének bontása közben 8 méter magasságból lezuhant. Nekiesett egy erkélynek, több nyakcsigolyája is eltört, ödéma alakult ki a gerincvelője mellett. Dávid előtte versenyszerűen kézilabdázott, és rendszeresen indult futóversenyeken, a balesetet követően azonban mellkastól lefele teljesen lebénult.

A lap azt írja, hogy másfél évet töltött egy rehabilitációs intézetben, sőt egy fertőzés miatt intenzív osztályon ápolták fél évig, csak tavaly nyáron költözött haza. Január óta az RTMS Neurológiai és Mozgásszervi Rehabilitációs Rendelőben kap kezeléseket, márciusban pedig elkezdhette a robotterápiát, amitől azt remélik, hogy felsőtestét teljesen rendbe hozza. Bár arra csekély az esély az orvosok szerint, hogy lábra álljon, Dávidék továbbra is hisznek benne. „Dávid már derékig érez, a karjait, vállait mozgatni tudja, és időnként a lábaiban is tapasztal zsibbadást – mondta a Blikknek Fogarasiné Koncsek Irén, Dávid nagynénje, aki 9 éves kora óta neveli őt. – Az lenne a cél, hogy legalább egy évig, folyamatosan csinálhassuk a kezeléseket, sajnos azonban jelenleg úgy tűnik, le kell állnunk a robotterápiával, ez volt az utolsó hetünk. Ami borzasztó, mert eleve nagyon későn tudtuk elkezdeni, két év hátrányban vagyunk.”

A költségeket viszont már nem tudja állni a család, a robotterápia önmagában évi tízmillió forintba kerül. A másik megoldás egy külföldi műtét lehetne, amely során a gerincvelő melletti idegvégződéseket stimulálják, ez azonban tízmilliónak is a sokszorosa. A Blikk azt írja, hogy Dávid ennek ellenére bízik a jövőben, és hogy ugyan voltak depressziós időszakai, mindig sikerült előrébb lépnie. 

Aki Dávidon szeretne segíteni, az alábbi számlaszámra utalva megteheti: Fogarasi Ervinné, 10101470-57144200-01005007. A közlemény rovatba kérik, hogy írják bele: Adomány.

Dávid évekig kézilabdázott / Fotó: Unsplash

Dávid évekig kézilabdázott / Fotó: Unsplash

Hősök: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top