nlc.hu
Család

Világsztárok tragikus múlttal

Gyilkosság, zaklatás, drog – 3 világsztár, aki bántalmazott gyerek volt

A csillogás, pénz és sztárság mögött olykor szörnyű sorsok, titkok és tragédiák húzódnak meg. A következő sztároknak nem volt könnyű élete, tragikus múltra tekintenek vissza.

Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy aki sztár, az biztos felhőtlenül boldog és semmi gondja nincs az életben. Pedig nem véd meg a traumáktól a hírnév és a pénz, ennek legjobb bizonyítéka a következő világsztárok gyerekkora.

Charlize Theron

Az egyik legragyogóbb tehetség Hollywoodban Charlize Theron, aki mintha kívül-belül tökéletes lenne. Az Oscar-díjas színésznőnek azonban egyáltalán nem indult könnyen az élete és nem vezetett egyenes út számára a sztársághoz, hanem komoly traumákat kellett feldolgoznia élete során. A Dél-Afrikában született Theron egy farmon nőtt fel, a szülei utálták egymást, az apja az alkoholista volt és bár nem bántotta a lányát fizikailag, „csak” verbálisan, a feleségét rendszeresen verte.

Charlize Theron gyerekkora

Charlize Theron és édesanyja 2013-ban együtt érkeztek az Oscar-gálára (Kép: Getty Images)

A színésznő elmondása szerint, egyik este az apa Theron nagybátyjával együtt ért haza borzalmasan részegen. A két férfi lövöldözni kezdett a házban, ami elől az anya a lányával bemenekült Charlize szobájába. Az apa dörömbölt az ajtón, és azt ordítozta, hogy „Ma este mindkettőtöket agyonlőlek!” Amikor az apa és a nagybácsi betörték az ajtót, Theron anyja lelőtte őket önvédelemből. Szerencsére a bíróság is úgy döntött, hogy az anya ártatlan, jogosan védte meg magát és a lányát, így békében élhették tovább az életüket a bántalmazó apa nélkül, ám szörnyű traumával.

Nicki Minaj

Nicki Minaj a mai popzene meghatározó alakja, rendkívül népszerű a fiatalok körében, sorra zsebeli be a zenei díjakat és óriási sikereket ér el. Az élete azonban nem volt sétagalopp, mindenért, amije van, keményen meg kellett dolgoznia. Az ő gyerekkorát is egy bántalmazó apa tette tönkre, aki drogfüggő volt, verte Minaj édesanyját, mindent eladott otthonról, csak hogy legyen pénze drogra… Addig fajult az apa őrülete, hogy egy nap megpróbálta megölni Nicki anyját úgy, hogy rágyújtotta a családra a házat.

Nicki Minaj gyerekkora

Nicki Minaj bántalmazott gyerek volt (Kép: Getty Images)

Mindezek ellenére a szülők a mai napig együtt élnek, az apa pedig kifejezetten megharagudott híres lányára, amikor nyilvánosság előtt beszélt a gyerekkori megpróbáltatásokról. Minaj erre csak így reagált: „Ez az ára annak, ha drogozol, alkoholista vagy és bántalmazod a családodat. Egy nap lehet, hogy híres lesz a lányod és minden magazinnak elmondja, mi történt vele gyerekkorában, úgyhogy erre gondoljon minden apa, mielőtt őrültséget tenne a családjával.”

Oprah Winfrey

Oprah valószínűleg a világsztárok világsztárja, aki olyan borzasztó múltról számolt be, amivel elképesztő erőt adott vele minden áldozatnak. A világ egyik legbefolyásosabb és leggazdagabb médiaszakemberének számító műsorvezető a sikereit olyan múltra építette, melyben sorozatos bántalmazás áldozata lett. Gyerekkorában Oprah mélyszegénységben élt, a nagyanyja nevelte, mert kiskorú volt az apja és az anyja is. Amikor hatéves lett, az anyja magához vette és Milwaukee gettójába költözött vele, ahol a szegénység továbbra is az élete része volt, ám más tekintetben óriásit fordult az élete: míg a nagymamával szeretetben éltek, addig az új helyen nagybátyja és unokatestvére is rendszeresen zaklatta szexuálisan.

Oprah Winfrey gyerekkora

Oprah Winfrey és édesapja 2003-ban (Kép: Getty Images)

Oprah alig kilencéves volt, amikor a zaklatás kezdődött és öt éven keresztül tűrnie kellett a borzalmakat, míg végül 14 évesen terhes lett az erőszak során, megszülte a babát, aki pár héttel a születése után meghalt. Nem bírta tovább az anyjánál, az apjához költözött Tenesse-be, ahol végre biztonság és egy igazi, következetes szülő várta az apa személyében. Oprah saját bevallása szerint az apjának köszönheti, hogy az a nő vált belőle a traumák ellenére, aki ma, és nem akarja elfelejteni a múltját, hiszen a fájdalmaiból építkezni tudott, most pedig már bántalmazott nőknek segít, hogy kézbe tudják venni a saját sorsukat.

Via

Magyar sztárok akkor és most!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top