nlc.hu
Család

Vilmos hercegből lehet még Király

Nem biztos, hogy Károly valaha király lesz: kiderült, kit akar utódjának Erzsébet királynő

Lehet, hogy Károly herceg sohasem lesz király?

Legalábbis erről pletykálnak II. Erzsébet udvarában, főként azután, hogy kiderült, unokája, Vilmos herceg, a közelébe, Windsorba költözik a családjával – írja a Blikk.

vilmos herceg, uralkodó család

Fotó: Getty Images

Sokak szerint ez is egy jele lehet annak, hogy „leelőzheti” apját trónutódlásban. A pletykálkodók szerint az is árulkodó, hogy a járvány időszaka előtt Vilmosnak minden héten egyszer meg kellett jelennie nagyanyjánál, hogy az felkészítse a majdani uralkodói szerepkörre. Mivel az ő élete botrányoktól mentes, népszerű brit uralkodó lehetne.

Azonban ez nem olyan egyszerű, hiszen az 1701-es örökösödési törvény alapján Károly herceg az első számú trónörökös, míg fia, Vilmos csak második a sorban.  De több mód is van azonban arra, hogy II. Erzsébetet az unokája kövesse uralkodóként.

  • A legdrasztikusabb lehetőség az lenne, ha Károly herceg elhunyna –de szerencsére jó egészségnek örvend.
  • A másik, ha a walesi herceg önként lemond arról, hogy királlyá koronázzák. 

Míg Vilmos feddetetlen, Károly magánélete nem egészen, hiszen a válása Dianával és botrányos kapcsolata Kamillával aláásta a tekintélyét. Mellette szól az is, hogy sokkal népszerűbb a köznép körében, mint az apja.

Fotó: Getty Images

Még több olvasnivaló a királyi családról

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top