nlc.hu
Család

A világ legnevetségesebb fiúneve

Valószínűleg a világ legnevetségesebb nevét adta saját fiának ez az apa

Az írás utáni szenvedély hajtotta a furcsa névadásra.

Azt hinné az ember, hogy egy reményteljes író nyelvi készségeit felhasználva leleményesebb nevet talál ki a gyerekének, azonban ez a férfi nem így tett. Az indonéz apa úgy gondolta, helyénvaló újszülött kisbabáját ABCDEFGHIJK-nak nevezni.

A bizarr névadásra akkor derült fény, amikor a most 12 éves fiú elment koronavírus elleni védőoltásért az indonéz Dél-Szumátra tartománybeli Muara Enim régensségbe. Amikor felírta a papírra teljes nevét, a hatóságok azt hitték, viccel. Nincs ezen csodálkozni való, hiszen a papíron a következő név szerepelt: 

ABCDEF GHIJK Zuzu

Csak amikor az apa is megerősítette a gyerek nevét, akkor jöttek rá, hogy a bolygó legfurább nevével találkoztak. A helyi média megkereste a férfit, hogy többet is megtudjon a név eredetéről. Az ok egészen prózai volt: a férfi arról álmodott, egy nap író lesz.

Valószínűleg a világ legnevetségesebb nevét adta saját fiának az apa

Fotó: Unsplash

Mivel a nevet elég nehéz kiejteni, a srácot egyszerűen csak Adefnek becézik. Egyébként tervben volt a NOPQRSTUV, illetve az XYZ is, végül mégiscsak az abc első betűi mellett döntött az indonéz férfi.

Igaz, Elon Musk gyerekének neve se kutya, a fiút X Æ A-12-nek hívták eredetileg, majd megváltoztatták a kevésbé bizarrabb X Æ A-Xii keresztnévre.

(via)

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top