nlc.hu
Család

Reszkessetek, betörők: új Kevin kontra régi Kevin

Reszkessetek, betörők!-remake: Az új vagy a régi Kevin a jobb?

Hollywood ismét elkövette régi, jó hibáját: remake-et készített egy tömegek által imádott klasszikusból. Ezúttal a Reszkessetek, betörők került sorra, az új filmben pedig Archie Yates vette át Macaulay Culkin szerepét. Mit kell tudni az új Kevinről? És melyikük a jobb?

Először jöjjön egy gyorstalpaló: a 20th Century Fox stúdió felvásárlásával a Disney-nél úgy érezték, hogy harminc év után eljött az ideje elővenni a minden karácsonykor agyonjátszott ünnepi klasszikust, a Reszkessetek, betörők!-et és egy remake-et készíteni belőle. Bár az új film Kevin McCallisterjét nem Kevin McCallisternek, hanem Max Mercernek hívják (ebben a világban Kevin is létezik, aki immár felnőtt, és azzal cseszegeti a tesóját, a rendőrnek álló Buzzt, hogy karácsony környékén viccből mindig bejelent egy gyereket, akit állítólag egyedül hagytak a szülei otthon), de lényegében ugyanazt a szerepkört játssza, csak pepitában. A szerepet ezúttal a Jojo nyusziból ismert Archie Yates kapta.

Reszkessetek, betörők remake: Az új vagy a régi Kevin a jobb?

Archie Yates és Macaulay Culkin (Fotók: imdb)

Életkor a film bemutatása idején

Macaulay Culkin: 10 év

Archie Yates: 12 év

Származás:

Macaulay Culkin: amerikai

Archie Yates: brit

Szülők és család:

Macaulay Culkin: Macaulay-nak hat testvére van, az apja pedig maximális kontrollt próbált gyakorolni a fia karrierje felett. A hatalommániája miatt a házassága is megromlott, végül a szülők amiatt pereskedtek, hogy melyiküknél legyen Macaulay, és ki rendelkezhessen a vagyona fölött. Nem csoda, hogy a fiú kérelmezte, hogy idő előtt nyilvánítsák nagykorúvá, így menthesse, ami a költekező szülei elől még menthető.

Reszkessetek, betörők remake: Az új vagy a régi Kevin a jobb?

Macaulay Culkin a szüleivel 1990-ben (Fotó: Francis Apesteguy/Getty Images)

Archie Yates: Alig tudunk valamit a családjáról, igazából még azt sem tudjuk, vannak-e testvérei. Az Instagram-oldalát az édesanyja kezeli, és az oldal alapján úgy fest, szoros a viszonyuk, és időről időre egy közös kép is kikerül. Az édesapjáról már sokkal kevesebbet tudunk, de az biztos, hogy valamilyen szinten jelen van Archie életében.

Reszkessetek, betörők remake: Az új vagy a régi Kevin a jobb?

Archie Yates az édesanyjával mozizik (Fotó: Archie Yates Instagram oldala)

Korábbi szakmai tapasztalatok

Macaulay Culkin: A Belevaló papapótló című filmben kellett rendkívül cukinak lennie John Candy mellett, és ő csillagos ötösre megoldotta.

Archie Yates: Az első filmje rögtön egy emlékezetes mellékszerep volt a sokszoros Oscar-jelölt Taika Waititi-filmben, a Jojo nyusziban.

Legmenőbb tett a ház uraként

Macaulay Culkin: A pizzafutár halálra ijesztése egy régi gengszterfilm nagymonológjának és géppisztolyropogásának segítségével.

Archie Yates: Cukorkákból kokainhegy imitálása az íróasztalon, és Al Pacino klasszikus A sebhelyesarcú-beli jelenetének újrajátszása gyerekjátékok és édességek segítségével.

Reszkessetek, betörők remake: Az új vagy a régi Kevin a jobb?

Archie Yates Al Pacinót utánozza (Fotó: Profimédia)

Az ellenfelek

Macaulay Culkin: Két minden hájjal megkent, a gyerekeket szívből gyűlölő betörő, Harry (Joe Pesci) és Marv (Daniel Stern).

Archie Yates: Egy kétségbeesett házaspár, Pam és Jeff McKenzie (Ellie Kemper és Rob Delaney), akiknek meggyőződése, hogy a kis Max ellopta tőlük a vagyonokat érő, nagymamától örökölt porcelánbabájukat, amivel ki tudnák húzni a családjukat az adósságcsapdából.

Legmenőbb csapda

Macaulay Culkin: A tűzforróra hevített kilincs, amit ha bárki megfog, azonnal súlyos égési sérüléseket szerez.

Archie Yates: A futópad használata lövegként.

Legmenőbb duma:

Macaulay Culkin: „Tartsd meg az aprót, te mocskos állat!”

Archie Yates: „Homebot, keress nekem menő csapdákat!”

Reszkessetek, betörők remake: Az új vagy a régi Kevin a jobb?

Macaulay Culkin a Reszkessetek, betörők! főszerepében (Fotó: Profimédia)

Hatás az utókorra

Reszkessetek, betörők: Időtlen, örökzöld, máig emlegetett és szeretett karácsonyi klasszikus.

Home Sweet Home Alone: Még korai megmondani, de a jelek alapján már jövőre sem fogunk emlékezni rá.

A Reszkessetek, betörők! remake-je, a Home Sweet Home Alone jelenleg csak a hazánkban nem fogható Disney+ streaming oldalon látható. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top