nlc.hu
Család

Kiszámolták, mennyire volt gazdag Kevin McCallister családja

Kínzó kérdések: kiderült, mennyire volt gazdag Kevin McCallister családja

Ma is kevesen engedhetnék meg maguknak ez az életszínvonalat.

Nemrég írtunk arról, hogy mennyibe kerülne ma Kevin McCallister karácsonyi bevásárlása, és talán senkit nem lep meg, hogy sokkal, de sokkal többet kellene fizetnie, mint akkor, amikor a Reszkessetek, betörők készült.

A napokban egy újabb érdekes számítás jelent meg az ikonikus karácsonyi filmről, New York Times idén közgazdászok és ingatlanszakértők segítségével próbálta meg kideríteni, mennyire lehetett tehetős a McCallister család, ha meg tudtak engedni egy párizsi utazást, valamint egy ilyen csodás otthonban éltek:

A Reszkessetek, betőrök című filmből ismerős ház az Illinois állambeli Winnetka északi külvárosában, 2021. november 8-án

A Reszkessetek, betőrök című filmből ismerős ház Winnetkában, 2021. november 8-án. (Fotó: Erin Hooley/ Chicago Tribune/ Getty Images)

Mint a Telex írja, az eredmény azt mutatja, hogy bizony a társadalom felső 1 százalékához tartoztak.

A megkérdezett ingatlanszakértő szerint az ugyanis Egyesült Államok egyik legdrágább környékének számít Chicago Winnetka külvárosa, a Lincoln Avenue 671. szám alatt található hatalmas, többszintes ház 1990-ben pedig csak a chicagói háztartások 1 százaléka számára volt megfizethető, a Federal Reserve Bank közgazdászai szerint pedig ez ma is így lenne.

Az Egyesült Államokból tizenöt emberrel Európa egyik legdrágább városába repülni, különösen, ha a négy felnőtt első osztályon utazik pedig szintén nem olyasmi, amit akkor vagy akár mos sokan megengedhetnének magukból. 

Ami érdekes, nem igazán tudni, hogy McCallister-szülők mivel foglalkoztak. Todd Strasser, aki könyvet írt az eredeti film két folytatásához, azt mondta, ő sem kapott információt erről, ezért úgy döntött, Kevin édesanyja divattervezőként dolgozik, édesapja pedig üzletember. Hozzátette,  ő azt gondolta, nem szupergazdagok, hanem a felső középosztályba tartoznak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top