nlc.hu
Család
Pulykának öltöztetett újszülöttek

Kórházi hagyomány: pulykának öltöztetik be az újszülött babákat hálaadás ünnepére

A szülőknek nincs kifogásuk a hagyomány ellen.

Az ápolónők az újszülött babákat imádnivaló pulyka-jelmezbe öltöztetik, hogy megünnepeljék a hálaadást. A hálaadás ünnepe előtt a virginiai Newport News-i Riverside Regionális Egészségügyi Központ újszülött intenzív ápolói úgy döntöttek, hogy újszülött babáikat pulykajelmezbe öltöztetik.

Az imádnivaló jelmezek egy barna kötött sapkából állnak szemekkel, narancssárga csőrrel és színes tollakkal, valamint egy barna kötött alsóból, melynek hátoldalán tollak vannak rögzítve.

„Imádok az újszülött intenzíven dolgozni, különösen az ünnepek alatt – mondta Lisa Ransier nővér. – Megértjük, hogy ezekben a pillanatokban sok család szeretne otthon lenni a babájával, ezért reméljük, hogy az ünnepeket továbbra is örömtelivé varázsoljuk azáltal, hogy felöltöztetjük ezeket a kicsiket, és segítjük szüleiket, hogy a lehető legotthonosabban érezzék magukat.”

Bár minden bizonnyal örömet okoz a baba szüleinek ez a már hagyománnyá váló ötlet, az újszülötteket kezelő személyzet is nagyon élvezi a folyamatot. „Amikor az ünnepek körül a gyermek intenzíven vagyok, izgatott vagyok, mert ez azt jelenti, hogy segítek felöltöztetni a babákat, és különlegessé varázsolhatom az első ünnepüket, miközben továbbra is gondoskodom arról, hogy mindenki a lehető legboldogabb és egészségesebb legyen” – mondta Ransier, aki szerint a szülőknek sincs ez ellen kifogása.

 

újszülött

Fotó: Pixabay

(via)

Nálunk tavaly botrány lett hasonlóból

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top