nlc.hu
Család

Taxizik a tankkal

Tankkal viszi a játszótérre a lányait ez a férfi

Őrültségnek tűnik, bár van, aki csak hobbinak hívja.

Egy apa húszezer fontot költött arra, hogy megvásárolja a brit hadsereg egykori tankját.

Ez a hatalmas, páncélozott jószág úgy issza a benzint, mint a vizet, de könnyedén megbirkózik a kátyúkkal, ezen kívül ülésekkel, tévével és még egy sütővel is felszerelték. Hát igen, Merlin Batchelor FV 432-e kétségkívül a legmenőbb járgány az utcájában – írja a DailyStar.

A különc férfi azt tervezi, hogy taxiként fogja használni a járművet.

tank

Illusztráció: Getty

Szigorúan véve Merlin Batchelor büszkesége egy FV 432-es páncélozott személyszállító, nem pedig egy valódi harckocsi a mai formájában, de éppolyan erős és strababíró, mint egykori, felfegyverzett rokonai, így aztán alig kell rá biztosítást fizetni – Merlin harmadát perkálja annak, amit korábban Honda Civicjéért fizetett.

Azt mondja, hamarosan visszatér, az utakra, ha engedélyt kap arra, hogy taxiként vezesse a tankot.

A fuvar óránként 600 fontba kerül majd, és egyszerre 9 utas részesülhet benne. A kényelmes, kárpitozott ülések mellett a 38 éves Merlin tévével és tűzhellyel is felszerelte.

Az egykori katonai járművet eddig csak arra használta, hogy lebonyolítsa vele a bevásárlást, és elvigye 4 lányát a helyi parkba.

Na de miért is vette meg? „Csak egy tankot szerettem volna” – mondja, majd hozzáteszi: „Mindig is szerettem volna egy nap egy kastélyt építeni, és úgy tűnt, ez passzol hozzá. Előtte körülbelül 40 évig hányódott valakinek a magánterületén.”

Merlin azt mondja: “A múlt héten a benzinkutas azt mondta, hogy ez volt a legszórakoztatóbb dolog, amit valaha látott.”

„A kisebb lányaim imádják – tette hozzá –, ebben szeretnének iskolába járni.”

Jelenleg Merlinnek csak arra szól az engedélye, hogy esküvőkre és temetésekre adja ki a járművet, de reménykedik benne, hogy más rendezvényeket is bevállalhat.

Bár nagyrészt kiszorították a modernebb járművek, az FV 432-esből még mindig szolgálatban van vagy 500 darab. A leszerelteket pedig nagyrészt a filmes és tévés kellékekként használják – illetve olyan rajongókhoz kerültek, mint Merlin.  

Az eredeti képeket ITT nézheted meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top