nlc.hu
Gasztro

Tankkal közlekedő apa

Még bevásárolni is tankkal jár a brit családapa

Sajátos elképzelései vannak az ideális családi járműről egy brit családapának.

A brit Gary Freeland még gyerekként szeretett bele a tankokba, méghozzá a nagyapjának köszönhetően, aki kiszolgált katonai járműveket gyűjtött. A 35 éves családapa 20 ezer angol fontért vásárolt magának egy tankot, azóta pedig ezzel közlekedik a mindennapokban, még a szupermarketbe is a harci járművel jár és szívesen tart vele három gyermeke is.

„A tank a legjobb módja annak, hogy rávegyem a gyerekeket, hogy eljöjjenek valahova. Alig várják, hogy segítsenek a bevásárlásban, amikor tudják, hogy a tankkal megyünk” – mesélte a férfi. –„Azért is jó tankkal menni a szupermarketekbe, hogy bőven van benne hely a bevásárlószatyroknak, és soha nem horpasztja be egy elszabadult bevásárlókocsi.”  

Gary Freeland és a tank

Gary Freeland és a tank (Fotó: Caters/Profimedia)

Amikor épp nem hazsnálják, a tank a házuk előtt, a kocsibeállón parkol. 

„Sokan felfigyelnek rá, akik elmennek a házunk előtt, mivel ez biztosan nem olyasmi, amit minden nap lát az ember” – jegyezte meg Freeland.

A férfi hozzátette: a párja őrültnek tartja a tankmániája miatt és még soha nem volt hajlandó beszállni a járműbe. Reménykedik azonban abban, hogy egy nap ő is kedvet kap hozzá.

„A tank vezetése valójában meglehetősen nehéz munka, mert kormánykerék helyett karokkal irányítod. Sokat kell húzogatni és észnél kell lenned” – magyarázta.

Freeland elárulta azt is, hogy 80 km/h volt a legmagasabb sebesség, amire a tankkal felgyorsult.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top