nlc.hu
Család

Elcserélt minta lombikeljárásban

Hibáztak a lombiknál, más az apja az egyik fiuknak

Mókának indult a családi DNS-teszt, ami nem sült el jól. Végül lett egy csavar a történetben.

A Utah-i Johnson-család a ”szórakozás kedvéért” elvégzett egy DNS-tesztet, ám az eredmény megdöbbentette őket. Kiderült ugyanis, hogy egyik gyermeküknek, Timnek más az édesapja.

Tim mesterséges megtermékenyítéssel fogant meg, a gyanú szerint az eljárás során cserélhette valaki össze a spermiumokat, így egy idegen férfi örökítőanyagával termékenyítették meg Donna Johnson petesejtjét.

Valamit elszúrtak a laborban (Illusztráció: Pexels.com)

Valamit elszúrtak a laborban (Illusztráció: Pexels.com)

Annyira megdöbbentünk, és őszintén szólva nem tudtuk, mit tegyünk” – mondta Donna a Todaynek. „Egyszerűen csak azt gondoltuk: Mi történik a családunkkal? A fiunk jogilag a mi fiunk? Nem tudtuk biztosan, és aggódtunk.

Az első gyermekük születése utáni egy sérvműtét során véletlenül megsértették a férj, Vanner érfalát, ami azt jelenti, hogy a pár már nem tudott spontán terhességet produkálni. Mivel nagy családot szerettek volna, úgy döntöttek, hogy a Utah Egyetem Reprodukciós Orvostudományi Központjába mennek lombikra. A folyamat során két embriót ültettek be, és Donna teherbe esett második fiukkal, Timmel. A DNS-teszt pedig évekkel később kimutatta, hogy valami elromlott a folyamatban, mivel egy másik férfi spermáját használták fel a megtermékenyítéshez.

A szülők addig nem mondták el a felfedezést Timnek, amíg fel nem kutatták a vérszerinti apát, hátha Tim majd találkozni akar vele. Végül megtalálták Devin és Kelly McNeilt, akiknek három saját gyerekük van. A két család azóta barátokká vált, és az események után is kapcsolatban maradtak.

A TODAY-nek adott nyilatkozatában a Utahi Egyetem szóvivője azt mondta, hogy beleegyezés nélkül nem nyilatkozhatnak a betegek eseteiről.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top