nlc.hu
Család

27 nőt vett feleségül, csak hogy megszerezze a pénzüket

27 nőt vett feleségül, aztán lelépett a pénzükkel

Egy indiai férfi évtizedek alatt több tucatnyi nőt vert át azzal, hogy elvette őket feleségül, majd kiforgatta őket a vagyonukból.
Hennával festett minta a menyasszony kezén egy indiai esküvőn

Letartóztattak egy indiai férfit, aki a gyanú szerint az elmúlt 43 évben legalább 27 nőt vett feleségül csak azért, hogy megkaparintsa a vagyonukat.

A kelet-indiai Oriszában élő Ramesh Chandra Swain tucatnyi nőt vert át azzal, hogy orvosnak, illetve az egészségügyi minisztérium befolyásos tisztviselőjének adta ki magát. Eközben csupán 10 osztályt végzett, és hamis iratokkal tévesztette meg az áldozatait. Érdekes módon a becsapott nők mindegyike magasan képzett volt, orvosok, könyvelők, de még a legfelsőbb bíróság tagja is volt közöttük.

Swain első házasságát 1982-ben kötötte, két fia és egy lánya született attól a feleségétől. A módszere viszonylag egyszerű volt: miután intim kapcsolatba került és feleségül vette a nőket, rávette őket, hogy utaljanak pénzt neki, vagy írjanak a nevére különböző vagyontárgyakat. Aztán végleg elhagyta őket.

Bár a férfi évtizedeken keresztül játszotta a mocskos kis üzelmeit, csak tavaly jelentette fel az egyik nő. Gyanús üzeneteket talált a Swain telefonjában, és miután felhívta a számokat, kiderült, hogy rengeteg nő mondja magát a férje feleségének.

A szélhámos vélhetően összesen körülbelül 90 nőt csapott be, de csak töredékük volt hajlandó részt venni a hivatalos eljárásban, mert tartottak a társadalmi megbélyegzéstől. A bizonyíthatóan 27 átvert asszonyból eddig 14-en jelentették fel a férfit.

A hasonló történetek nem is olyan ritkák, mint gondolnánk. Egy 71 éves nőt egy gambiai selyemfiú forgatott ki minden vagyonából, egy New York-i pszichiáterben pedig annyira megbízott az egyik páciense, hogy három évtizeden át hagyta magát kifosztani. 

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Unsplash/Vaibhav Nagare)

(Oddity Central)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top