nlc.hu
Család

II. Erzsébet halálával kapcsolatos e-mailek

E-mailek szivárogtak ki II. Erzsébet halála utáni teendőkről

Véletlenül több embernek elküldtek egy olyan minősített levelet, amelyben a királynő halála utáni hivatalos protokollról van szó.

A walesi kormány véletlenül kiszivárogtatta a II. Erzsébet királynő halála esetén alkalmazott protokollokról szóló hivatalos e-maileket. Az érzékeny információkat tartalmazó beszélgetést több belső embernek elküldték, de egy volt munkatárs is megkapta – írja a Sky News.

Az e-mail egy közszolga levelét tartalmazta, aki amiatt aggódott, hogy egy hírügynökség bizalmas információkhoz jutott a királynő halála utáni hivatalos forgatókönyvvel kapcsolatban.

II. Erzsébet brit királynő részt vesz a néhai férje, Fülöp brit herceg, Edinburgh hercege tiszteletére tartott hálaadó istentiszteleten a Westminster apátságban London központjában 2022. március 29-én

II. Erzsébet brit királynő részt vesz néhai férje, Fülöp brit herceg, Edinburgh hercege tiszteletére tartott hálaadó istentiszteleten a Westminster apátságban Londonban 2022. március 29-én (Fotó RICHARD POHLE / POOL / AFP)

A walesi kormány közölte, hogy a levelet hivatalosnak jelölték, ám nem tartalmazott semmilyen operatív információt. Ugyanakkor nem lett volna szabad megosztani, ezért biztonsági incidensként kezelik az ügyet, és vizsgálatot indítottak.

A 95 éves királynő nemrégiben ünnepelte trónra lépésének 70. évfordulóját, ezzel ő az első brit uralkodó, aki elérte ezt. II. Erzsébet nemrégiben megfertőződött a koronavírussal, de hamar meggyógyult.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top