nlc.hu
Család

Menekült gyerekeknek nyitottak délutáni iskolát az ELTE-n

Orosz-ukrán háború: menekült gyerekeknek nyitottak délutáni iskolát az ELTE-n

Önkéntes tanárok foglalkoznak az Ukrajnából menekült gyerekekkel és szüleikkel.

Egy hónappal ezelőtt az ELTE német nyelvi lektora, Kristina Kocyba menekült ukrán gyerekeknek hozott létre átmeneti, délutáni iskolát az egyetem épületében. Heti négy délután tanítanak két csoportnak önkéntes tanárok például nyelveket, matematikát és történelmet, hogy a gyerekek ne essenek ki a tanulásból. A tanárok között vannak, akik a gyerekekhez hasonlóan szintén Ukrajnából menekültek, ők anyanyelvükön tudják oktatni a diákjaikat. 

Kristina Kocyba szeretné, ha még több foglalkozást tudnának tartani, lenne lehetőség sportra is, vagy zeneiskolai oktatásra, illetve arra, hogy az ukrán gyerekek magyar gyerekekkel barátkozhassanak. Az önkéntesek egyébként nemcsak a gyerekeknek, hanem anyukáiknak is tartanak órákat, a nyári szünetre pedig intenzív magyar nyelvtanfolyamot terveznek. 

Menekült gyerekek angolórán

Az ukrajnai háború elől Magyarországra menekült gyerekek angolórán a XV. kerületi Czabán Általános Iskolában 2022. március 28-án (Fotó:
MTI/Máthé Zoltán)

(via RTL.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top