nlc.hu
Család

Szülői értekezletről rohant életet menteni az anya

Szülői értekezletről rohant a focipályára életet menteni egy budapesti anyuka

Éppen szülői értekezlet volt az iskolában, ahol focimeccs közben összeesett egy férfi. Egy orvos anyuka sietett a segítségére.
Száguldó szirénázó mentőautó

Rosszul lett egy 60 év körüli férfi egy szenior focimeccsen szerdán Budapesten. Amikor a férfi összeesett a pályán, a csapattársai és a helyszínen lévők rögtön mentőt hívtak, majd a mentésirányító instrukciói alapján megvizsgálták a barátjukat, aki nem lélegzett.

Az Országos Mentőszolgálat beszámolója szerint az iskolában ezzel egyidőben szülői értekezlet zajlott, amelyen egy orvos anyuka is részt vett. Amint tudomást szerzett a pályán történtekről, azonnal a beteg segítségére sietett, és megkezdte az újraélesztést.

A perceken belül helyszínre érkező mentők utána emelt szinten folytatták az életmentést, ami az időben megkezdett, szakszerű mellkasi nyomásoknak köszönhetően végül sikerre vezetett, és a férfit stabil állapotban szállíthatták kórházba.

Nemrégiben egy 50 éves budapesti nő családi ebéd közben lett rosszul, és a gyerekei élesztették újra. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top