nlc.hu
Életmód

Újraélesztés a Giro d’Italia budapesti szakaszán

Újra kellett éleszteni egy szurkolót a Giro d’Italia budapesti szakaszán

A közelben lévő mentőknek köszönheti az életét az a 45 éves szurkoló nő, aki rosszul lett a Giro d’Italia budapesti versenyszakaszán.
Az olasz Alessandro de Marchi a 105. Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny második szakaszán, az egyéni idõfutamon a Hõsök terénél 2022. május 7-én

Múlt pénteken Budapestről rajtolt a 105. Giro d’Italia országúti kerékpáros körverseny, amelynek első három szakaszát Magyarországon rendezték. Az esemény nemcsak a kerékpárrajongókat hozta lázba, hanem a mentőknek is munkát adott, a verseny útvonalát mintegy száz mentődolgozó biztosította.

Az Országos Mentőszolgálat Facebook-bejegyzése szerint a budapesti versenyszakaszon egy 45 év körüli szurkoló rosszul lett, a mellkasához kapott és leesett a padról. A nő testvére riadtan szaladt a tőlük néhány méterre lévő mentőkhöz, ám a beteg ekkor már nem lélegzett.

A mentők azonnal emelt szintű újraélesztésbe kezdtek, ami végül az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően sikerre vezetett. Végül a beteget stabil állapotban szállíthatták kórházba.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: MTI/Illyés Tibor)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top