nlc.hu
Család

Hetekre Görögországban rekedt egy pár koraszülött babájuk miatt

Hetekre Görögországban rekedt egy pár a koraszülött babájuk miatt

A család azóta hazajutott, de nagyon megviselték a szülőket a történtek.

A 29 éves Robyn Bishop párjával még azelőtt elfoglalt egy luxusutazást Görögországba, hogy teherbe esett volna, és amikor kiderült, hogy szülők lesznek, úgy döntöttek, nem mondják vissza az utat, hátha ez majd segít abban, hogy túllendüljenek a kapcsolati problémákon. Az induláskor Robyn a 29. hétben járt, és mivel orvosa is azt mondta, hogy nyugodtan utazhat, nem gondolta, hogy baj lehet, azonban két nappal azután, hogy megérkeztek Krétára, elfolyt a magzatvíz, víz, és kórházba kellett szállítani, írja a Metro.

A pár kislánya, Flora május  13-án császármetszéssel született meg. „Senki sem beszélt angolul, nem magyarázták el, mit csinálnak, csak folyamatosan adták a gyógyszereket, amikről nem tudtam semmit. A császármetszés után arra ébredtem, hogy nincs mellettem baba. Két napig nem láttam Florát, és utána csak hetente egyszer találkozhattam vele. Szörnyű volt” – mesélte a kismama, aki koraszülött gyermekével együtt még heteket töltött a kórházban.

Csecsemő

Fotó: Pixabay

Ám ekkor még nem utazhattak haza, az egészségbiztosító szerint ugyanis mivel Flora koraszülött volt, nem ülhettek vele repülőre, és ugyan azt felajánlották, hogy mentővel hazaszállítják őket, a szülők az orvosok tanácsára nem vállalták a többnapos utat. A család nyolc hétig ragadt Görögországban, 5000 fontot költöttek pluszban szállásra. Robyn Bishop és párja számára ez az élmény óriási traumát jelentett, miközben igyekeztek örülni annak, hogy megszületett a kislányuk, főleg, hogy a kismama egészségügyi problémái miatt korábban kérdéses volt, hogy egyáltalán tudnak-e majd gyermeket vállalni. 

A háromtagú család végül légimentősök segítségével jutott haza, és szerencsére minden rendben ment. „A mentősök hihetetlenek voltak, azt mondták, nyugodtan aludjunk, ha tudunk, ők majd gondoskodnak a babáról. Alig több mint négy óra alatt Lutonban voltunk. Flora egész úton aludt, csak etetésre ébredt fel… Amikor leszálltunk, őt mentőautóval, minket pedig taxival vittek anyukámhoz, ahol végre újra együtt lehettünk a szeretteinkkel.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top