nlc.hu
Család

Milliárdoktól esik el, mert nem hajlandó dolgozni

Milliárdokat örökölne egy ausztrál nő, ha dolgozna, de nem fog

A fiatal nő szerint egészségügyi állapota miatt teljesíthetetlen feltételekhez kötötték a pénzhez való hozzáférést.

Nehéz lenne egyértelműen megválaszolni azt a kérdést, hogy tulajdonképpen gazdag vagy sem Clare Brown. Az ausztrál nő bár 12 millió ausztrál dollárt (körülbelül 3 milliárd forintot) örökölt papíron édesapja után, a mesés összeghez nem tud hozzájutni.

A megboldogult szülő ugyanis két kitételhez kötötte a pénzt végrendeletében: Mielőtt Clare hozzáférést kap a dollármilliókhoz, szereznie kell magának egy stabil állást és tennie kell valamit a közösségért, erre azonban a fiatal nő nem hajlandó.

egy üres pénztárca

(Fotó: Pixabay)

A Oddity Central írt a fiatal nőről, aki egészségügyi állapotára hivatkozva teljesíthetetlennek nevezi az örökséghez fűződő feltételeket, még úgy is, hogy közben, döbbenetes módon, segélyből tengődik.  

Mint az A Current Affairnek elmagyarázta: 

Érten, hogy ezek az emberek azt szeretnék, ha a társadalom tevékeny tagja lennék, de csak rá kell nézni a diagnózisomra, hogy kiderüljön, ez nem fog megtörténni. Nem fogok megtanulni vezetni, mert ADHD-s  (figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar) vagyok. A figyelemkapacitásom akkora mint egy szúnyognak.

Brown jelenleg Sydney Mount Druitt nevű negyedében lakik feleségével és lányukkal, olyan körülmények közt, melyek köszönő viszonyban sincsenek a gyermekkorában megszokott luxussal.

Édesapja, Chris egy sikeres tőzsdeügynök volt, aki eleinte heti 500 dollár zsebpénzt adott a lányának, de idővel ezt a gyakorlatot teljesen megszüntette és a fiatal nő végül az önkormányzattól kért támogatást ahhoz, hogy meg tudjon élni.

Nehéz körülményei ellenére, az örökséghez kötött feltételeknek meg sem próbál eleget tenni Clare, aki szerint állapota olyan súlyos, hogy folyton listákat kell írnia, hogy ne felejtse el a teendőit.

A 26 éves nő eddig életében mindössze egyszer dolgozott, de csak rövid ideig.  Barista volt egy autizmussal élőket támogató alapítványnál, de a munkaviszony tiszavirág életű volt. Mindössze egy órán át tartott. A fiatal nő családja azt állítja, egyszerűen kínos az egész ügy. Szerintük nincsen semmi elfogadható ok arra, ahogyan Clare viselkedik, aki nem hogy, nem próbált magának állást találni, de apja januári halálát követően még be is perelte azt a szervezet, amely az örökséget kezeli. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top