nlc.hu
Család

Lebombázott házuknál várta a kutya az ukrán családot

4 hónap után hazatért az ukrán család, a lebombázott otthonuk előtt várta őket a hűséges kutyájuk

A hosztomeli bombázások elől menekült el a kétgyerekes ukrán család, és nem gondolták volna, hogy a kutyájuk élve előkerül, amik hazatérnek.

Amikor idén márciusban az orosz hadsereg bombázni kezdte Hosztomel stratégiai jelentőségű repülőterét, a 35 éves Katerina Titova és családja szívszorító döntést hozott: férjével és két kisgyerekükkel együtt elmenekültek a városból, de kénytelenek voltak hátrahagyni a Belyi nevű fehér huskyjukat.

A család remélte, hogy a kutyájukat megtalálják majd, amikor visszatérhetnek az otthonukba, de ezek a remények szertefoszlottak, ahogy teltek a hónapok, és ahogy a megszálló erők romhalmazzá tették a városukat. 

Az ukrajnai orosz invázió során lerombolt lakóházak Hosztomel városában, Kijev közelében 2022. július 8-án

Az ukrajnai orosz invázió során lerombolt lakóház Hosztomel városában, Kijev közelében 2022. július 8-án. A kép illusztráció (Fotó: Maxym Marusenko / NurPhoto via AFP)

Aztán amikor ismét biztonságossá vált a környék, és hazatértek, óriási meglepetésben volt részük: a kutyájuk túlélte a bombázásokat, és hűségesen várta őket.

„Csoda, hogy túlélte nélkülünk – mondta az édesanya sírva az újságíróknak. –Türelmesen várt, mintha csak beugrottunk volna a boltba, nem pedig hónapokig voltunk távol, miután az életünket mentettük. Sírok, amikor látom, mi maradt most a városunkból. De Belyi életben maradása ajándék és olyan pozitív dolog, amibe kapaszkodhatunk, amikor megpróbáljuk újjáépíteni a darabokra tört életünket.”

A gazdái úgy vélik, hogy a husky hatalmas szerencsével túlélte a bombázást, majd a romok között kutatott élelem után. Túlélte az orosz katonákat is, akik kifosztották a család otthonát.

(Oddity Central)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top