nlc.hu
Család
Elpusztult az ukrán kutya, aki hiába várta vissza gazdáját

Elpusztult Krim, a szimbólummá vált ukrán kutya

Az eb volt az egyetlen túlélő, amikor szeptember 29-én orosz rakéta találta el egy családi házát Dnyiproban.

Szomorú véget a közelmúltban egy eleve tragikus történet Ukrajnában. Az országban nagy hírnévre tett szert egy Krim nevű hűséges kutya. Az eb egyedül élte túl azt az orosz rakétatámadást, melyben elpusztult gazdájának otthona Dnyiproban szeptember 29-én. A férfi katona, így nem volt otthon, de a romok maguk alá temették feleségét, két gyermekét és a nagymamát is. Amikor a mentők kiérkeztek a helyszínre, a sokkos kutyát találták csupán élve, mely szintén jelentősen megsérült.

Dnyiprot szeptember 29-én orosz rakétatámadás érte. A képen ennek az eredménye látható.

(Fotó: Myak / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

A légiriadó lefújása után az ebet, melyet a család 12 évvel korább fogadott örökbe egy menhelyről, nem lehetett elmozdítani a romoktól. Ott maradt és várta vissza a családját.

Az épület maradványain ülő kutyáról készült fotó, illetve a belőle született grafika közismertté vált Ukrajnában, de még külföldön is és az állat az orosz agresszióval szemben kiállásnak és hűségnek lett az egyik jelképe.

Krim időközben egy menhelyre került és nemrég még arról szóltak a hírek, hogy rengetegen ajánlották fel, szívesen befogadják, illetve, hogy egészsége fokozatosan javul. Ennek ellenére november 12-én Mihajlo Liszenko dnyiprói polgármester Facebook oldalán azt jelentette be, hogy Krim végül elpusztult. Az esetről többek közt The New Voice of Ukraine számolt be. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top