nlc.hu
Család

Kulcsár Edináék válása a Parlamentben is téma

Ki fizeti a csokot válás után? Kulcsár Edina és Csuti válása a Parlamentben is téma

A csokkal kapcsolatos problémákról tett fel írásbeli kérdést Ungár Péter, aki szerint Kulcsár Edina és Csuti válása mutatja, hogyan járnak rosszul a házasságukat felbontó felek.
Kulcsár Edina és Szabó András Csuti

Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja a Kulcsár Edina és Csuti válásával példázza a családi otthonteremtési kedvezmény körüli problémákat. Az ellenzéki országgyűlési képviselő írásbeli választ igénylő kérdést nyújtott be Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszternek – vette észre a Blikk.

Ungár szerint a csokkal kapcsolatban sok kérdés nincs tisztázva, amennyiben a házaspár elválik. Erre a politikus a sztárpár példáját hozta fel:

„Az elmúlt hónapokban nagy port kavaró, Kulcsár Edina és Szabó András »Csuti« válása tökéletes példája annak, hogy hogyan járnak rosszul a házasságukat felbontó felek. Sajtóértesülések szerint az említett pár is felvette a CSOK-ot, amikor közös házukat építették. A hitel felvételekor nincs teljesen tisztázva a hiteltörlesztés megfizetésének a sorsa. A pár a válás után fizetheti együtt is vagy az a fél viseli egyedül tovább a pénzügyi terhet, aki az ingatlanban marad. A CSOK aláírásakor az ingatlanra egy 10 éves terhelési és elidegenítési tilalomhoz járulnak hozzá, tehát a közös házat az anyagai terhek könnyítése érdekében nem adhatják el, csak speciális engedéllyel, de ebben az esetben a CSOK-ot késedelmi kamattal növelten kell visszafizetniük. Az általában enélkül is viharos válásokra ezáltal még plusz terhet ró ez a hitelforma”

– írta Ungár Péter.

A képviselő ennek kapcsán arra kíváncsi, hogy a kormány tervezi-e a közeljövőben a csok feltételeinek és szabályainak újragondolását, a válófélben lévők anyagi helyzetének megkönnyítését, mert szerinte „az idő előrehaladtával egyre több olyan válás lesz, amely érintett az ügyben”.

(Kiemelt kép: Facebook/Kulcsár Edina)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top