nlc.hu
Család

Magyarországi párok ezrei mennek inkább külföldi meddőségi klinikákra

Párok ezrei választják a külföldi meddőségi klinikákat a hazaiak helyett

Főként Szlovákiát választják a gyermekre vágyó párok.

Naponta 4-5 magyar páciens jelentkezik be a szlovákiai meddőségi klinikákra, és évente körülbelül 2500-3000 magyar pár választja inkább a külföldi lombikkezelést a hazai helyett.

Egy nemrég bezárt meddőségi intézet igazgatója szerint ennek egyik oka az itthoni magánklinikák államosítása. Mint ismeretes, 2022. július 1-étől kizárólag állami meddőségi klinikákon kezelhetők az erre jogosult nők.

Várandós nő ultrahangos vizsgálaton

Fotó: Pexels

A szakember szerint itthon előfordul, hogy hónapokat kell várni az első konzultációra is. Az RTL Híradó ennek ellenőrzésére több klinikánál is érdeklődött, van, ahol az volt a válasz, hogy két hónap múlva lenne időpont, van, ahol három hónap múlva, és van, ahol azt mondták, majd augusztus végén telefonáljanak újra.

Arról pedig, hogy vannak-e várólisták, ha igen, milyen hosszúak, sajnos nem sikerült információt szerezni, az Országos Kórházi Főigazgatóság, ami alá a meddőségi centrumok tartoznak, nem reagáltak megkeresésükre. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top