nlc.hu
Család

Belügyminisztérium válasza a szombati tanításról

A Belügyminisztérium is megszólalt a hatnapos iskolahét ügyében

A fűtésköltségek miatt vezethetik be a szombati tanítást.

Mint ahogyan azt mi is megírtuk, az őszi szünetig terjedő időszakban a szombati napokon 8.00 órától háromnegyed 12.00-ig lesz tanítás a Győrszentiváni Szent Benedek Általános Iskolában. A gyerekeknek azért kell szombaton is iskolába járniuk, hogy komoly tétellel csökkenthessék a költségvetésüket (fűtésdíjat), hogy a decemberi időszakban megtörténhessen egy leállás. Ennek kapcsán a Pénzcentrum megkérdezte a Belügyminisztériumtól, hogy mi a véleményük a hatnapos iskolahétről, illetve azt, hogy van-e központi iránymutatásuk a magyar iskoláknak ebben a tekintetben.

A válasz kitérő volt:

a Belügyminisztérium az egyházi fenntartású oktatási, nevelési intézmények fenntartói körébe tartozó kérdésekről nem formál véleményt. Állami fenntartású oktatási, nevelési intézményekben ilyen döntésről nincs ismeretük.

Hozzátették:

A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 30. § (2) bekezdése szerint alapos indokkal, a fenntartó egyetértésével a tanítási hetek – a szombat igénybevételével – hat tanítási nappal is megszervezhetők abban az esetben, ha a tanulók részére legalább harminchat óra megszakítás nélküli heti pihenőidő és az elmaradt heti pihenőnapok igénybevétele – egy vagy több összefüggő tanítási szünetként – a tanítási félév során biztosítható.

iskola

Iskola (Fotó: iStock)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top