nlc.hu
Család

A közmédiában állt ki egy DJ a pedagógusok mellett

A közmédia élő adásában állt ki egy DJ a pedagógusok mellett

Tollner Máté a Petőfi Rádió pénteki élő dj-szettjében jelezte, szerinte jogosan követelnek jobb oktatási körülményeket a tanárok.
Dj pult keverő kézzel.

Tolo, azaz Tollner Máté a Petőfi Rádió pénteki élő dj-szettjében állt ki a tiltakozó pedagógusok mellett és az általuk követelt jobb oktatási körülményekért. A zene fölött ugyanis az a szöveg volt hallható a Bohemian Betyars számából:

Süllyed az iskolánk sárba és piszokba. / Ma még kihúzhatjuk, ha mindenki fogja. / Későn fog ébredni az, aki most itt hagy. Csak fizessétek ki a tanárainkat!

Instagram-posztjában Tolo azt írja, az élő műsor lehetővé tette számára, hogy egy olyan fontos ügyre is felhívja „a figyelmet a közmédiában, amiről nem esik elég szó ott.” Szülei is pedagógusok, és mint mondja, „kiemelkedő szerepe volt a középiskolának (Illyés Gyula Gimnázium, Budaörs) a neveltetésemben.” Szerinte tiszteletet érdemelnek a pedagógusok, különösen azok, akik a fenyegetések ellenére is kitartanak.

Bejegyzésében utal arra is, elképzelhetőnek tartja, hogy a történtek miatt utoljára volt lehetősége a Petőfi Rádióban élőben keverni a lemezeket.

Mint arról az nlc is beszámolt, sztrájkokkal, polgári engedetlenséggel zajlott az első teljes iskolahét; hétfőtől minden napra jutott olyan oktatási intézmény az országban, ahol volt tiltakozás, több száz tanár sztrájkolt vagy tagadta meg a munkát a héten. Közben kirúgással fenyegeti a polgári engedetlenséggel tiltakozó tanárokat az egyik tankerület, sőt a fenyegetést tettek követték:  a tankerület felmentette pozíciójából Dezsőfi Györgyöt, a miskolci Herman Ottó Gimnázium igazgatóhelyettesét, mert a szóbeli indoklás szerint élére állt a polgári engedetlenségnek, holott ezt vezető pozíciója miatt nem tehette volna meg. Az igazgatóhelyettes leváltása miatt több száz diák tüntetett Miskolcon.

Az élőláncot alkotó diákokra egy férfi vizet öntött egy emeleti ablakból, mely nyomán a DK jelezte, hogy becsületsértés és garázdaság miatt feljelentést tesz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top