nlc.hu
Család

Felmond a tanártüntetések egyik fontos alakja, Simkó Edit

Felmond a pedagógustüntetések egyik fontos alakja, Simkó Edit

A teljesítményértékelés bevezetésének terve miatt döntött így, de reméli, egyszer újra taníthat majd.

Simkó Edit, akinek a nevét azután ismerte meg az ország, hogy az iskolájában egyedül kezdett polgári engedetlenségbe, úgy döntött, otthagyja az állását. Mint egy Facebook-posztban megírta, az utolsó cseppet az jelentette, hogy kiderült, rendszerszintű, éves belső teljesítményértékelést vezetne be a kormány az oktatási-nevelési intézményekben.

„Pintér volt az utolsó csepp a pohárban, ráadásul mérgező csepp. Egy tudatlan ember teljes dilettantizmusa és gonoszsága tükröződik legújabb ötletéből. Milyen ostoba pontok. Milyen aljas pontok. A besúgást, a nemtelen versengést fogja generálni egy rakás éhbérért dolgoztatott rabszolga között, akik majd összevesznek a koncon, mint munkatáborosok a fűrészporkenyéren, vagy káposztatorzson” – írta. 

Simkó Edit tanár beszél a Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő által meghirdetett tüntetésen az MTVA óbudai székháza előtt 2022. november 4-én.

Simkó Edit beszél a Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő által meghirdetett tüntetésen az MTVA óbudai székháza előtt 2022. november 4-én. (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Hozzáteszi, szerinte a magukat intézményvezetőnek vélők, valójában maguk is rabok, ő pedig úgy érzi, ha maradna, azzal magát árulná el, és mindenkit, akikkel kapcsolatba kerül. Megjegyezte azt is, szerinte ez nem jelenti azt, hogy feladta a harcot, hanem azt, hogy már nemcsak a megfelelő oktatásért küzd, és ha sikerrel jár, akkor szeretne visszatérni a pedagóguspályára. 

Az utóbbi hetekben számos pedagógus jelentette be felmondását, többek között a budapesti Vörösmarty Mihály Gimnázium egyik tanára és a XI. kerületi Bethlen Gábor Általános Iskola és Gimnázium, illetve a Eötvös József Gimnázium egy-egy pedagógusa is, írja a 24.hu.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top