nlc.hu
Család

Götz Anna vezetésével újra nyit a Vidám Színpad

Nem hagyja veszni elhunyt férje örökségét, Götz Anna vezetésével újra nyit a Vidám Színpad

A munka új értelmet adott életének, vallja Götz Anna.

Majdnem két éve annak, hogy elhunyt Götz Anna férje, Böröndi Tamás. A színésznő megfogadta, tovább viszi a Vidám Színpad egykori igazgatójának örökségét, és két év után végre újra nézőket fogad a teátrum. 

„Tamásnak rengeteg terve volt. Szeretett volna fiatalítani, ifjú színészekkel új előadásokat színpadra vinni, szélesíteni a repertoárt… Ezeket most megvalósítjuk. Mellette voltam hét évig, pontosan tudtam, mit hogyan szeretne. Miután elveszítettem őt, megfogadtam, hogy teljesítem az álmát, és a legnagyobb szakmai alázattal folytatom a munkát. A gyászban rengeteget segített a tudat, hogy talpra kell állnom, mert vár rám a színház. Bár nagyon sok nehézséggel kellett megküzdenünk, nagy stresszel járt mindez, és sokszor annyi a feladat, hogy nem elég egy nap 24 órája, szívesen csinálom. Fárasztó, kimerítő, de legalább lefoglal és új értelmet adott az életemnek” – idézi a Blikk Götz Annát.

Götz Anna és Böröndi Tamás

Fotó: Toroczkay Csaba

A Vidám Színpadnál teljesen új előadásokkal és színészekkel indul az évad, ugyanis férje halála után minden addig futó darabot levettek a műsorról. Götz Anna hozzátette, felmerült, hogy ezeket felújítják, de úgy döntöttek, erre mégsem kerül sor. „Imádott férjem hiánya pótolhatatlan. A távozásával a repertoárt is elveszítettük, hiszen a legtöbb darabot – legendás párosként – ő és Straub Dezső vitték.”

Ami pedig a jelenlegi körülményeket illeti, a Vidám Színpad működtetése is komoly költségekkel jár. „Nem tudunk mást tenni, csak figyelni, hogy mi történik, majd ennek megfelelően cselekedni. Ha szükséges, csökkentjük az előadások számát, de vannak egyéb ötleteink is. Azt megígérhetem, mindent megteszünk azért, hogy elkerüljük az újbóli bezárást.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top