nlc.hu
Család

Megalázó büntetés egy magánóvodában

Megalázó büntetést kapott egy kisfiú egy magánóvodában

A három és fél éves gyereket azért ültették ki a folyósóra a budapesti intézményben, mert sírt.

Azzal kereste meg a Blikket egy édesanyja, hogy nagyon rossz tapasztalati voltak egy budapesti magánóvodával kapcsolatban. Az intézményben ugyanis – melynek 160 ezer forintos havi díja van – egyik nap azt látta, három és fél éves kisfiát kint ül a folyosón és zokog, a mellette ülő óvónő pedig ahelyett, hogy megpróbálná megnyugtatni, ebédel.

Síró kisfiú.

Képünk csupán illusztráció. (Fotó: Pixabay)

A szülő megkérdezte az óvónőtől, hogy miért tették ki a teremből a gyereket, amire azt a feleletet kapta, hogy erre azért volt szükség, mert  Noel egész nap sírt. Később Melinda a különös bánásmódot az intézmény vezetőjén is számon kérte, aki azt mondta, a kisfiú kiültetése nem büntetés volt a részükről, hanem így próbálták megnyugtatni a gyereket.

Az édesanyja azt állítja, már korábban is jelezte neki a fia, hogy kiabálnak az óvodában és, hogy a kisgyereket annyira megviselték a szégyenpadba ültetés, hogy azóta nem akar oviba menni. 

Ugyanoda már nem is kell neki, az anyja ugyanis úgy döntött, másik óvodát keres számára, ezúttal egy állami intézményt, mert úgy látja, „azokat jobban felügyelik”.

A Blikk megkereste a magánóvoda vezetőjét is megkereste, aki azt mondta, nincs náluk „ügy”, az esetet kivizsgálták. Ám hogy annak mi lett az eredménye, nem árulta el. Az intézményvezető hangsúlyozta, náluk senkivel szemben nem alkalmaznak semmilyen megalázó bánásmódot vagy büntetést.

Tavaly a Székesfehérvári Törvényszék felfüggesztett börtönbüntetésre és foglalkozástól eltiltásra ítélte három óvodai dolgozót, akik erőszakkal próbáltak megetetni egy kisgyermeket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top