nlc.hu
Család

Szülői szolidaritás

Szülők álltak ki a tanárok mellett a pökhendi tankerülettel szemben

A tankerületi vezető azt mondta, a sztrájk alatt a tanárok úgy is csak sütiznek.

Szolidaritási demonstrációt szerveztek szülők szerda délutánra a 18. kerületi Turul parkba – írja a Telex. Így akarják támogatni az egyhetes munkabeszüntetéshez csatlakozó tanárokat. Mintegy 100-200 szülő volt jelen.

Sztrájkolnak (Illusztráció: Pexels.com)

Sztrájkolnak (Illusztráció: Pexels.com)

Emellett a Külső Pesti Tankerület 25 iskolájából csatlakoznak pedagógusok a pestszentlőrinci Karinthy Frigyes Gimnázium 34 tanára és a Brassó Utcai Általános Iskola 26 tanára által meghirdetett munkabeszüntetéshez.

Zsovák Andrea, a Brassó utcai Általános Iskola tanára elmondta, hogy többek között azért is csatlakoztak egyből a karinthysok munkabeszüntetéséhez, mert Rábel Krisztina, tankerületi vezetőjük azt mondta nekik: nyugodtan sztrájkoljanak, a tanárok ez alatt úgyis csak a tanáriban sütiznek – írja a Telex.

A Hozz fényt a tanárokért a Külső -Pesti Tankerületbe című rendezvényen pedagógusok és szülők mellett felszólalt Berg Judit író is, egykori karinthys diák.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top