nlc.hu
Család

Mészöly Kálmán fia az édesapja utolsó napjairól vallott

Mészöly Géza: “Apunak megváltás volt már a halál”

A Szőke Sziklát két fia gyászolja.
Mészöly Kálmán 61-szeres válogatott labdarúgó, edzõ, a magyar labdarúgó-válogatott volt szövetségi kapitánya, az MLSZ-életmûdíjasa az M4 Sport - Év sportolója gálán a Nemzeti Színházban 2018. január 11-én

Ahogy arról mi is beszámoltunk, hétfőn hosszas betegeskedés után elhunyt Mészöly Kálmán 61-szeres válogatott labdarúgó, aki szövetségi kapitányként három időszakban irányította a magyar nemzeti együttest.

A legendás futballistát egy egész ország mellett két fia is gyászolja: Mészöly Géza, aki szintén válogatott labdarúgó, most az édesapja utolsó napjairól vallott.

„Egyszerre érzek fájdalmat és ürességet. Apu régóta betegeskedett, gond volt a szívével, a tüdejével, keringési rendellenességek léptek fel nála rendszeresen, ráadásul elkapta a koronavírust is. Az ember ilyenkor megpróbál felkészülni a legrosszabbra, de közben folyamatosan reménykedik, hogy apu erős, és eddig mindig túlélte a legnehezebb pillanatokat is. Hétfő délután például annyira jól volt, hogy az egyik ápolónő a rádióból hallható cigányzenére a szórakoztatására táncolni kezdett az ágyánál. Hihetetlen pillanat lehetett. Apu ott és akkor még belekóstolt az élet ízébe. Beszélgetett mindenkivel, és jókedv uralkodott körülötte. Aztán este megállt a szíve. Beszéltem az orvossal, azt mondta, sokszor előfordul, hogy a súlyos beteg nem sokkal a halála előtt váratlanul jobban lesz. Még nem fogtam fel igazán, mi történt, s túl a fájdalmunkon azt kell mondanom: apunak ez már megváltás volt. Kevesen tudják, de az elmúlt időszakban sokat szenvedett. Ő, aki világéletében mindig élvezte a pillanatokat. Ahányszor eljöttem tőle a kórházból, rendre átfutott a fejemen: lehet, hogy most láttam őt utoljára. Ezért mindig valamiféle búcsú is volt a mi találkozásainkban” – nyilatkozta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top