nlc.hu
Család

Mindig szerette a farkasokat, most egy falkában él egy kínai férfi

Több száz farkasra vigyáz egy kínai férfi

Wang Nan úgy érzi, a farkasok az leghűségesebb barátai.

Wang Nan gyermekkora óta szereti a farkasokat és érzi úgy, hogy egészen speciális kapcsolat fűzi a fajhoz. A kínai férfi követte az álmait és ma, 26 évesen nem kevesebb mint 320 farkasra vigyáz egy természet védelmi állomáson Belső-Mongóliában – számolt be történetéről az Oddity Central.

Üvöltő farkas havas tájon.

(Fotó: Pixabay)

Wang Nan 2015 óta dolgozik az állomáson és munkája abból áll, hogy a sérült farkasokat eteti, gondoskodik róluk, játszik velük és fokozatosan elnyeri a bizalmukat. Eredetileg az állatok száma jóval kisebb volt a menhelyen, de időközben elszaporodtak. Egy közelmúltban készült videóban a férfi arról beszélt, hogy a farkasokra mint leghűségesebb barátaira tekint.

Noha most a kapcsolata a falkával kifejezetten jó, azért nem volt mindig így. Wang Hang az évek során igen sok sérülést szenvedett el a balul elsült barátkozási kísérletek közben.  Egy alkalommal például akkorát harapott belé az egyik farkas, hogy harminc öltéssel kellett összevarrni a sebet. A férfi azonban úgy látja, abszolút megérte a sérülés, ugyanis az szóban forgó farkas a történtek után közelebb engedte magához, megengedte, hogy Wang Hang megsimogassa, sőt még játszott is vele. A farkasokkal suttogó férfi egyébként arról is beszélt, a falka közt élve szeretne megöregedni.

A farkasok Wang Hanghoz fűződő érzéseiről nyilván nem nyilatkoztak, azt azonban tudjuk, hogy kutatók szerint elvileg nekik ugyanúgy tud hiányozni a nevelőjük, mint a kutyáknak a gazdájuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top