nlc.hu
Család

Csődbe ment milliomos

Kolbászsütőben dolgozik a csődbe ment milliomos, hogy rendezze a tartozásait

Utcai árus lett az egykor dúsgazdag étteremtulajdonos.
Grillrácson sülő kolbász

A Kínában élő Tang Jian nem sokkal ezelőtt még városa egyik legsikeresebb üzletemberének számított és egy felkapott étteremláncot vezetett. 2005-ben Tang úgy döntött, hogy vagyonának egy jelentős részét merőben új vállalkozásba fekteti, ezzel a lépéssel azonban igencsak mellélőtt és rengeteg pénzt veszített.

Az 52 éves ex-milliomos több millió dolláros adósságot halmozott fel rövid idő alatt, aminek minden centjét vissza akarja fizetni. Azért, hogy ezt megvalósítsa, keményen dolgozik: az utcán kezdett grillkolbászt árulni. Óriási reményekkel vágott bele az új üzletébe, azt hitte, hogy elképesztően sikeres lesz és még az étterme által szerzett vagyont is sikerül megtöbbszöröznie.

Többen is próbálták lebeszélni a vakmerő lépésről, ő azonban senkire sem hallgatott. Amikor ráeszmélt, hogy tévedett, már késő volt: hiába adta el az összes éttermét, csodás házát és az autóját, továbbra is maradt az adósságból. Arra már nem maradt pénze, hogy egy újabb éttermet nyisson, ezért egy utcai sütögetőben próbált szerencsét. 

Mikor az emberek megtudták, ki is az újonnan érkezett kolbászárus, azonnal a szívükbe zárták és felkeresték a standját. A vállalkozó nem csügged, azt mondja, nincstelenül jövünk a világra, ezért nem tartja katasztrófának, hogy előről kell kezdenie a pénzkeresést. Szerinte történetének legfőbb üzenete az, hogy meg kell tanulnunk szembenézni a nehézségeinkkel és mindig pozitívan kell tekintenünk a jövőbe.

Forrás: Via, Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top