nlc.hu
Család

Egy ágyban alvás a gyerekkel

Tizenévesek a gyerekei, de még mindig egy ágyban alszik velük az anya

Az egyik gyerek 10, a másik már 12 éves.

Egy anyuka még mindig egy ágyban alszik két tizenéves gyermekével, és azt mondja, ez egyáltalán nem furcsa, sőt valójában ez az oka annak, hogy ilyen szoros kötelék fűzi őket egymáshoz – írja az Index.

A 49 éves Bernie Watkins a gyermekei születése óta együtt alszik velük, és tizenkét évvel később még mindig ezt teszi. Az egyedülálló anyuka elmondta, hogy a 10 éves Frankie-nek és a 12 éves Cadennek is van saját szobája és ágya, de mindig is úgy döntöttek, hogy édesanyjuk hatalmas ágyában alszanak.

Az anya szerint ez „teljesen természetes”, és a gyerekek soha nem akarták másképp. Elmondta, a lefekvés a legjobb része a napjaiknak – mert összebújhatnak és beszélgethetnek, mielőtt egymás mellett elalszanak. „Mindig is egy ágyban aludtunk már újszülött koruktól kezdve, és nem akartam őket egyedül hagyni egy másik szobában. Akkor hagyják abba, amikor akarják, és saját szobájuk van, de mindig is jobban szerettek velem aludni” –mesélte az édesanya.

Örök vitatéma, meddig egészséges a gyerekkel egy ágyban aludni, illetve az, hogy ez hogyan hat a párkapcsolatra. Az együtt alvás kérdése nemcsak a kisgyerekes családokat érinti, előfordulhat ugyanis, hogy egy 10 év körüli kiskamaszt ér olyan rossz élmény vagy trauma, ami miatt újra igényelni kezdi, hogy az anyukája vagy az apukája mellett alhasson, vagy legalább együtt maradjanak a gyerekszobában, amíg el nem alszik.

alvás ágy

Fotó: Unsplash

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top