nlc.hu
Család

Jogosítványszerzési tortúra

Mindent bevállalt, hogy fia letegye a forgalmi vizsgát

Mit meg nem tesz egy apa, hogy fia jogosítványhoz juthasson?

A szülők szinte bármit megtesznek a gyerekeikért, de történetünk főhőse néha a lehetetlennel is dacolt. A @NewMillPaul névre hallgató Twitter-felhasználó ugyanis elmesélte, hogy mit érzett, amikor fia másodszor is megbukott a forgalmi vizsgán.

Mint írja, próbált jó apja lenni a bosszús fiának és mivel a koronavírus-járvány miatt az újabb forgalmi vizsgát csak jelentős csúszással tudták volna helyben megszervezni, ezért a brit férfi másik helyszíneket kezdett keresni, ahol előbb tud a fia vizsgázni.

Sikerült a vizsga (Fotó: Getty Images)

Sikerült a vizsga (Fotó: Getty Images)

A közelben már nem talált semmit, de a netes listát böngészve Gairloch városában még volt szabad hely. Bár a városról még nem hallott, gyorsan kiderítette, hogy a Skót Felföldön kell keresni, ezért úgy döntött, gyorsan lefoglalja, és később kitalálja a logisztikát.

Gondoltam, késő ősszel nem lesz gond szállást találni, ám a környéken szinte egyáltalán nem voltak kiadó szobák” – írja a férfi, aki kivette a maradék szabadságát és nekivágott fiával az 1600 kilométeres jogsiszerző túrának.

Már a táv felét megtették, amikor értesítették őket, hogy a szállásukat törölték, mert elromlott a kazán. Gyorsan foglaltak szállást egy közeli nagyobb város, Inverness szállodájában, majd nem sokkal később újabb hívást kaptak: a gairlochi vizsgabiztos jelentkezett, hogy közölje, lemondják a vizsgát és átrakták februárra.

Sokan itt adnák fel, de nem főhősünk. Pár újabb telefonhívás és lett időpont Invernessben, már csak egy oktató kellett, aki megismerteti a vizsgaútvonalakat a fiúval. „Megérkeztünk a szállodába, és sietve próbáltam rávenni egy másik oktatót, hogy mutassa meg neki az utakat” – mondta a LadBible-nek az elcsigázott apa, aki végül sikerrel járt, talált oktatót.

Másnap átvették az útvonalakat és jöhetett a vizsga. Az apa állítja, utoljára akkor volt ilyen ideges, amikor a szülőszoba előtt járkált fel-alá. A fiú végül boldogan parkolt le, sikerült a vizsgája.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top