nlc.hu
Család

Családi verekedés Pécsett

Verekedésbe torkollt a karácsonyi láthatás Pécsett

Régebb óta húzódó konfliktust próbáltak sajátos módon lezárni a karácsonyi bántalmazással.
Fokozott közúti ellenõrzés az egyik helyszínen Berettyóújfaluban a Népliget utcában 2021. március 9-én

Az eset tavaly december 26-án történt Pécsett, egy hatgyermekes édesanya otthonában, akire volt férje és annak új felesége rontott rá. Az elkövetők eredetileg azért érkeztek Andreához, hogy láthatásra magukkal vigyék a férfi 6 és 7 éves gyermekét, a látogatás azonban csúnya véget ért.

„A két legkisebb fiú nyáron volt nála utoljára, azóta nem szerettek volna találkozni vele. Most sem akartak elmenni, ezért a gyerekek belém kapaszkodtak. Egyiküket az édesapja kiszakította a kezemből, majd erőszakkal beültette és bezárta a kocsiba. A másikuk ordított és ki akarta tépni magát a feleség kezéből, aki próbálta tőlem elragadni. Mivel a fiam nem engedte el a kezem, a nő gyomron vágott. Ekkor kijött az egyik nagylányom és a nagyfiam, mire az apjuk felpofozta őket” – mesélte a történtekről a Blikknek Andrea.

A lap az incidenssel kapcsolatban megkereste a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányságot, akik megerősítették a történteket. Azt írták, hogy a házaspár és az 51 éves férfi volt felesége szóváltásba keveredett, amely során a 47 éves nő hasba ütötte férje volt párját, a férfi pedig bántalmazta 19 éves lányát és 14 éves fiát. Az összezördülés során mindhárom sértett könnyebben megsérült.

„A pécsi nyomozók a házaspárt gyanúsítottként hallgatták ki. A rendőrök a férfival szemben ideiglenes megelőző távoltartást rendeltek el, ellene kiskorú veszélyeztetése, valamint garázdaság, a felesége ellen pedig könnyű testi sértés, illetve garázdaság miatt nyomoz a Pécsi Rendőrkapitányság” – tudatták.

A bántalmazott családtagok kórházba kerültek, a rendőrök pedig elfogták a támadókat. A férfi, aki sajnálatát fejezte ki a történtek miatt, szeretné bepótolni az elmaradt kapcsolattartást a gyerekekkel, Andrea azonban erről hallani sem akar, hiszen nem érezné biztonságban a gyermekeit a pár közelében.

Az anyukával volt férje már házasságuk alatt is többször folyamodott erőszakhoz, akkor azonban szégyellt volna feljelentést tenni. „Sajnos, a rendőrség hiába rendelte el most az ideiglenes távolságtartást, három napon belül a bíróság – érthetetlen módon – nem hosszabbította meg, hanem megszüntette azt” – tette hozzá a Blikknek dühösen a család jogi képviselője, dr. Szente Tünde.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top