nlc.hu
Család

Megijesztett egy kocogót, börtönbe került a papagáj gazdája

Börtönbe került egy férfi, mert a papagája megijesztett egy kocogót

Úgy megijedt a nagytestű madártól a kocogó férfi, hogy elesett és megütötte magát. A történtekért a papagáj gazdájának kellett felelnie.
színes papagáj

A különös eset Tainan városában történt: a papagájtulajdonos egy parkba vitte két arapapagáját, hogy megreptesse őket. A park a kocogók által is igen kedvelt, így szinte elkerülhetetlen volt a találkozásuk… Az egyik színes madár egy sportoló hátára szállt és csapkodni kezdett a szárnyaival, ami akkora rémületet okozott, hogy a férfi elesett.

A baleset nagyon csúnya sérüléssel végződött: a plasztikai sebészként dolgozó, szerencsétlenül járt kocogónak elmozdult a csípőízülete és eltört a medencéje, ami miatt kórházba kellett szállítani és hosszú rehabilitáció várt rá. Amikor jobban lett, kártérítést követelt a papagáj gazdájától, akivel a bíróságon találkozott legközelebb.

A pórul járt férfi azt mesélte, hogy több mint fél évig nem tudott dolgozni az esés miatt, ami óriási anyagi kárt okozott neki, hiszen rengeteg műtétet kellett elhalasztani a betegszabadsága miatt. Az ügyvédje arról tájékoztatta a jelenlévőket, hogy járni ugyan már gond nélkül tud a kliense, hosszabb ideig azonban képtelen egy helyben állni (ami elengedhetetlen ahhoz, hogy szépen operáljon), mert a lába zsibbadni kezd.

A bíróság a felek meghallgatása után ítéletet hozott, teret adva az orvos követeléseinek. A papagáj gazdáját hanyagság és felelőtlen állattartás miatt komoly pénzbüntetésre ítélték, és két hónapra börtönbe zárták. A madártulajdonos nagyon csalódott volt az ítélethirdetést követően, ezért fellebbezett: szerinte a kelleténél szigorúbb büntetést kapott.

Forrás: Via, Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top