nlc.hu
Család

40 centiméterre építkezett a szomszéd

Olyan közelre építkezett a szomszéd, hogy nem tudják befejezni a házukat

Tanácstalan az ausztrál házaspár, mert a szűk hely miatt nem tudják a kivitelezők folytatni a házuk építését.
40 centiméterre épült az emelet a szomszéd háztól az ausztráliai Gold Coaston található Coomera Watersben

Egy ausztrál házaspár nem építheti tovább álmai otthonát, mert a szomszéd mindössze 40 centiméterre húzta fel mellettük a saját házát.

Kathy Morin és Devon Matsalla Gold Coast egyik elővárosában, Coomerában építkezik, ám a munkálatok leálltak, miután a szomszéd, Greg Yong ingatlanjának felső szintje 40 centire épült meg az ő házuktól. A kivitelezők azt mondják, ilyen szűk helyre nem tudják biztonságosan felállítani az állványzatot, így kérdésessé vált, mikorra készül el a házaspár otthona.

A szomszéd állítja, minden szabályszerűen épült meg a telkén, a helyi önkormányzat engedélyezte a terveket, máskülönben neki sem láthattak volna a munkához.

„Ha csak néhány centiméterről és az esztétikáról lenne szó, akkor most nem beszélgetnénk erről, de a szűk hely megakadályoz minket abban, hogy felépítsük a házunkat” – mondta Morin, aki párjával minden pénzüket a házépítésbe fektették.

A pár panaszt tett az önkormányzatnál, amely vizsgálatot indított. Egyelőre csak annyit tudni, hogy a városban a felső szinteket legalább 2,5 méterre kell megépíteni a szomszédos ingatlanoktól, hacsak másként nem döntenek erről. Vagyis nagyon úgy tűnik, hogy a 40 centis távolság valahogy mégis megkapta az engedélyt.

Yong azóta felajánlotta, hogy ideiglenesen eltávolítja a felső szinten lévő fa léceket, hogy a szomszédok felépíthessék a munkához szükséges állványzatot. Az önkormányzat vizsgálata egyelőre nem fejeződött be az ügyben.

Bár az ausztrál házaspár nincs könnyű helyzetben, a 40 centi még egész soknak tűnik annak fényében, hogy egy brit férfi a szomszédja tetője alá építkezett. 

(LadBible)

(Kiemelt kép: YouTube/A Current Affair)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top