nlc.hu
Család

Házasság, 43 évvel később

Igaz szerelem: 43 évet várt, hogy hozzámehessen élete párjához

Jeanne azért nem házasodhatott, mert az anyja rasszista volt, a szerelmének pedig nem fehér volt a bőrszíne.

43 évvel megismerkedésük után végül összeházasodhatott Jeanne és Stephen Watts. A frigyre azért kellett ennyit várni, mert a nő anyja nem engedte, hogy lánya egy fekete férfival randevúzzon. Közben a párt elsodorta egymástól az élet, de amikor Jeanne anyja 2021-ben meghalt, a nő felkutatta régi szerelmét, Stephent.

idős férfi és nő mosolyognak

Jeanne és Steve Watts 43 évet vártak arra, hogy megházasodhassanak (Fotó: profimedia.hu)

A Mirror cikkéből kiderült, hogy 1971-ben a chicagói Loyola Egyetemen találkoztak és hét évig randiztak titokban, amikor Jeanne anyja megtudta a kapcsolatukat és eltiltotta lányát az afroamerikai férfitől.

Jeanne azt mondja, ezután is szerette az anyját, de élete hátralévő részében kihatott kapcsolatukra ez a kegyetlen tiltás. Jeanne végül egy másik férfihoz ment feleségül, de az a házasság válással végződött, mivel a nő legbelül tudta, hogy Stephen az igazi.

Hosszas kutatás után talált rá az immár 69 éves férfira, aki egyedül élt, korábbi házassága felbomlott már, gyereke nem volt és egy idősek otthonában lakott. Jeanne levelet írt neki, ám nem jött válasz. Mivel telefonon sem érte el, úgy döntött, kockáztat és odautazott.

Amint belépett Stephen szobájába, azonnal felismerte, és könnyezni kezdett. Három hónappal később Stephen átköltözött a nő oregoni házába és megkérte Jeanne kezét. A boldog pár tavaly októberben házasodott össze otthon, mintegy 65 vendég előtt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top