nlc.hu
Család

Idős nőt mentettek a magyarok Törökországban

Nagymamát húztak ki a romok alól magyar mentőcsapatok Törökországban

A magyar mentőosztag emberfeletti munkát végez a földrengés sujtotta területeken.
emberek a romokon

Magyar és török mentőcsapatok közösen mentettek ki egy nagymamát, aki a hétfői 7,8-as erősségű földrengés után szorult a romok alá, számolt be a Baptista Szeretetszolgálat a Facebookon a 444 információi szerint.

A mentőcsapat egyik tagja a csütörtöki bevetés előtt élőben jelentkezett Antakyaból: elmondta, hogy fáradtak, ugyanakkor nagyon büszkék, hiszen sikerült hét embert kimenteniük. 

A ma megmentett emberekkel tovább növekedett azoknak a túlélőknek a száma, akiket a magyarok húztak ki a romok alól. Kora reggelig 17 túlélőt ástak ki az Antakya városában lévő húszemeletes épület romjai közül. Rajtuk kívül huszonkét ember holttestét is kiemelték, valamint egy kutyát és egy macskát is megmentettek a mínusz 9 fokos hidegben.

A magyar hivatásos tűzoltók ma a török AKUT csapattal dolgoznak együtt. Szintén a HUNOR-egységekkel együtt mozognak a mentőszolgálat szakemberei és a katonaorvosok, akik a romok közül kimentett emberek ellátását végzik. A TEK orvosai a sürgősségi sátorban tevékenykednek, kilenc kimentett sérültet láttak el.

Mi sem bizonyítja jobban a magyar mentőcsapat hősiességét, mint hogy a minap Pavelcze László, a mentőosztag egyik tagja a könnyeivel küszködve mesélt arról, hogy hogyan küzdöttek 10 órán keresztül egy kislányért, aki a törmelék alatt ragadt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top