nlc.hu
Család

100 daganat volt a nő szervezetében

Terhesnek nézett ki, de kiderült, hogy rákos cisztája van, aminek haja nőtt

Végül 100 daganatot operáltak ki a testéből, és több szervét is eltávolították.

Egy csapos megosztotta, hogy terhesnek nézett ki egy hasi duzzanat miatt, de kiderült, hogy petefészekcisztája van, amely még saját bőrt és szőrt is növesztett.

Victoria Grande több mint 10 éve szenvedett hasi fájdalmaktól, mielőtt az orvosok rájöttek, mi is a baj vele.

A 29 éves amerikai nő azt mondja, hogy az orvosok a székrekedésnek tulajdonították fájdalmát, annak ellenére, hogy húgyúti fertőzéseket is átélt, amelyek havonta legalább egyszer kínozták. Aztán 2022 márciusában a tünetei annyira súlyossá váltak, hogy komolyabb vizsgálatokat is elvégeztek rajta.

A következő hónapban egy CT-vizsgálat feltárta egészségügyi problémáinak valódi okát – egy 11 cm-es cisztát a jobb petefészkében.

„A gyomrom akkora lett, hogy terhesnek tűntem – mondja Victoria. – Azt mondták nekem az orvosok, hogy a cisztában van haj és bőr. Őrültség volt számomra. 28 éve nőtt, de olyan lassan, hogy nehéz volt felismerni.”

Victoriának azt mondták, hogy a cisztás teratomát – egyfajta csírasejtes daganatot – műtéti úton kell eltávolítani, hogy megállítsák a növekedését. „Azt mondták, valószínűleg a petefészkem köré tekeredik, és megszakítja a vérellátásomat. Tovább fog növekedni, hacsak nem műtenek meg, hogy kiszabadítsák. A ciszta akkora volt, hogy felnyomta a szerveimet, és olyan volt, mintha 20 hetes terhes lettem volna.”

A felépülése igazán fájdalmas volt, mivel minden szerve a helyére került. A beavatkozás után a cisztán végzett vizsgálatok kimutatták, hogy elrákosodott. „Kiderült, hogy a cisztának kinőtt a bőre, amiben rák alakult ki, ami most már a szervezetemben lehet.”

Amikor az orvosok ismét megműtötték, összesen 100 daganatot fedeztek fel benne.

 

Victoriánál növekvő teratoma szindrómát diagnosztizáltak – a daganat rendkívül ritka szövődményét.

2022 júniusában 10 órás műtéten kellett átesnie, hogy eltávolítsák az összes daganatot, a tüdejének két darabját, a jobb petevezetékét, a jobb petefészkét, az epehólyagot és a vakbélét – ezek mindegyike rák jeleit mutatta. A fárasztó műtét után hat kör kemoterápiába kezdett, amitől kihullott a haja.

Victoria most igyekszik a lehető legnormálisabbá tenni az életét, és a következő években minél többet szeretne utazni.

Egy másik nőt szintén terhesnek néztek, ő 26 kilós petefészekcisztával élt.

(Fotók és forrás)

petefészek ciszta

Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top