Ő Julia Faustyna, aki azt hiszi magáról, hogy ő az eltűnt Madeleine McCann

Debreceni Andrea | 2023. Február 24.
Julia Faustyna neve néhány nap leforgása alatt a kollektív tudat része lett, a nő ugyanis azt állítja, hogy ő Madeleine McCann, a kislány, akit 2007-ben a családi vakáción raboltak el.

Madeleine McCann szomorú és rengeteg kérdést felvető története a végéhez érhet, ugyanis sok-sok év keresés és bizonytalanság után egy nő, bizonyos Julia Faustyna azt állítja, ő lehet a kislány, akit annak idején egy portugáliai apartmanból raboltak el, miközben a szülei nyugodtan vacsoráztak. A legújabb hírek szerint a szülők belementek abba, hogy DNS-tesztet végezzenek a 21 éves nőnél, ami némi reményre ad okot, azzal együtt is, hogy nagyon sok az ellentmondás Julia személye körül. Ki ő? Honnan került elő? És miért most? Lássuk! 

Hívők vs. szkeptikusok 

Már rögtön a személyénél van egy kis ellentmondás, azaz, hogy pontosan milyen származású is Julia Faustyna, mert egyesek szerint lengyel, mások szerint német nőről van szó, és a vezetéknevét illetően is van némi bizonytalanság. A félreértés abból adódhat, hogy a nő Lengyelországból származik, de Németországban él, és a Facebook-oldala szerint – ami a cikk megírásának pillanatában már nem elérhető, ám néhány órával korábban még látogatható volt – énekesnőként, dalszerzőként, valamint zongora- és ukulelejátékosként dolgozik, karrierjét pedig egy svéd zenei menedzsment cég egyengeti. Egyes források szerint azonban nemcsak a zenei vonalon, hanem a modellszakmában is rutinosan mozog, nem meglepő tehát, hogy többen azt gondolják, hogy csak feltűnési viszketegségben szenved, ezért találta ki mindezt.  

Furcsának találom, hogy énekesnő és modell, szerintem mindezt csak azért csinálhatja, hogy a márkája nagyobb legyen, és az emberek megismerjék. Az emberek furcsa dolgokat tesznek a hírnévért és a figyelemért

– mutatott rá valaki az Instagramon, de senki ne gondolja, hogy ez az általános vélekedés, az 1,1 millió követőből, aki az iammadeleinemccan-oldalt figyelemmel kíséri, sokan gondolják úgy, hogy tényleg ő az elrabolt kislány. Az érvelésük szerint:

ki lenne az a bolond, aki DNS-vizsgálatot sürget, ha tudja, hogy úgyis negatív lesz az eredmény?

 

A múlt homályában 

Julia azt állítja, nem emlékszik sokra a gyermekkorából, részben ez az oka annak, hogy elkezdett gyanakodni, talán ő lehet Maddie. Az egyik videójában arról mesélt, hogy a tanára szerint nem járt mindig iskolába, pedig a szülei ragaszkodnak ahhoz a tényhez, hogy igen. Nyilván ez azért nem egy kézzel fogható bizonyíték, de miután Julia sehogy nem tudta magában helyre tenni a múltját, elkezdett nyomozni.

Nagymamája volt az, aki először felfedezte a hasonlóságot – érdekes, hogy a nagymama ezt mire alapozta, ez azonban nem derül ki sehonnan –, a nő pedig azt mondja, kérdőre vonta a szüleit is, akik teljesen elzárkóztak az őszinte válaszadástól. Az édesanyja nem akart beszélni róla, az mondta a múlt elmúlt, és most a jövőre kell koncentrálniuk, míg az édesapja annyit kérdezett tőle: „Ha nem is vagyok az apád, ez változtat valamin?” 

Julia ezek után saját kutatásba kezdett, utána nézett, mi történt a McCann-család kislányával

Ennyi zűrzavar után elkezdtem saját kutatásokat végezni, felfedeztem, mi történt Madeleine McCann-nel, és összekapcsoltam a pontokat.

Arról is mesélt, hogy bár a legtöbb emléke ködös a gyerekkorából, tisztán emlékszik valamire: „Nem emlékszem a gyerekkorom nagy részére, de a legkorábbi emlékem nagyon erős. Egy forró helyen töltött nyaralásról szól, ahol a tengerpartot fehér vagy nagyon világos színű apartmanos épületek szegélyezik.” 

Ez egybecseng azzal, hogy Madeleine 2007-ben egy fehér színű apartmanból tűnt el a portugáliai Praia Da Luzban azon a bizonyos éjszakán. 

Az szintén furcsa, hogy a nő még soha nem látta a születési anyakönyvi kivonatát. Amikor az első videóját felkapta az internet, megpróbált másolatot szerezni róla, de nem járt sikerrel. Emellett egyes hírforrások szerint Juliát gyermekkorában örökbe fogadhatták, amit alátámaszt, hogy – bevallása szerint – életében nem látott az anyjáról terhes fotót. 

„iammadeleinemccann” 

Miután a családja körében nem talált válaszokra, Julia létrehozta a már említett Instagram-fiókját, ahol rengeteg képet is megosztott a gyerekkorából, mondván, hogy számos fizikai hasonlóság felfedezhető közte és Madeleine között. Hasonló folt található a lábán, mint a kislánynak, és ugyanabban a ritka szembetegségben szenved, amiben Madeleine is. A coboloma vele született betegség, ami 10 ezerből alig egy gyereket érint – ez megint csak az ő elképzelését támasztja alá, még ha véletlen egybeesés is. 

Emellett Kate és Gerry McCannről is osztott meg fotókat és videókat, ahol azt mutatja be, mennyire hasonlít rájuk. A hozzászólásokat olvasva három csoport rajzolódik ki: az elsőben azok vannak, akik elhiszik, hogy igazat mond. A másodikban azok, akik szerint egy elrabolt gyerek lehet ő is, akit törvénytelen úton fogadtak örökbe, de nem Madeleine az. A harmadik pedig a teljes szkeptikusoké, akikről korábban beszéltünk.  

Julia elvakultan hiszi, hogy Kate és Gerry McCann a szülei, ezért is hozta létre az oldalt, hogy elérje, a rendőrség és a McCann-család belemenjenek egy DNS-tesztbe, ami mindent eldöntene. Nem kér sem anyagi támogatást, sem mást, mindössze annyit szeretne, hogy egy vérvizsgálattal végre kézzelfogható válaszokat kapjon, akkor is, ha az nem az igazát bizonyítja. Ez azonban nem egyszerű számára:  

Nagyon megterhelő megpróbálni rávenni az embereket, hogy higgyenek nekem

– mondta, de reménykedik, hogy a tettei célt érnek. 

via 1, 2, 3

Exit mobile version