nlc.hu
Család

Jótékonysági fánkvásárral segítettek egy csecsemőkori bénulásban szenvedő kislánynak

3500 fánkot adtak el, hogy segítsenek egy csecsemőkori bénulásban szenvedő kislánynak – videó

Minden évben tart jótékonysági vásárt ez a cukrászda, és minden évben másokon igyekeznek segíteni.

A rossz idő ellenére szombaton folyamatosan érkeztek az emberek egy miskolc-szirmai cukrászdához, ahol egy 10 éves kislány, Mátyás Zsófia számára tartottak jótékonysági fánkvásárt. A gyermek agyának a mozgásközpontot irányító része még csecsemőkorában bénult le.

A kislány 2015-ben esett át egy komoly és drága műtéten Barcelonában. A rehabilitáció egészen a közelmúltig jól haladt, a kislány anyukája, Kolozsvári Katalin szerint azonban újra gond adódott, Zsófinak kétoldali csípőficama van,  amit meg kell műteni. Az egyik oldalon ugyan már tavaly elvégezték a beavatkozást, idén viszont újabb műtétre lesz szükség.

Az operációk után újra terápia vár a kislányra, viszont a foglalkozások óránként akár 25 ezer forintba is kerülhetnek. Ez komoly terhet jelentene a családnak, de mint Kolozsvári Katalin elmondta, Zsófinak szüksége van a kezelésekre, mert nélkülük komoly fájdalmai lennének. 

A fánkvásár megrendezésével ezekhez a kiadásokhoz járult hozzá a cukrászda, ami minden évben tart gyűjtést. Az idei vásáron majdnem 3500 édesség kelt el, és összesen 1,2 millió forint gyűlt össze az RTL Híradójának beszámolója szerint. 

Kolozsvári Katalin gyermekeivel

Fotó: RTL/Híradó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top