nlc.hu
Család
Szülői jogait is elveszítheti az orosz apuka, akinek kislánya háborúellenes rajzot készített

Elveszítheti a szülői jogait az az apa, akinek háborúellenes rajzot készített a kislánya

A 12 éves orosz kislány édesapját összeverték, majd bebörtönözték, a lányát pedig árvaházba vitték, miután háborúellenes rajzot készített egy iskolai tanórán.
Masa rajza

Alekszej Moszkaljevet, egy egyedülálló apát a kelet-oroszországi Tula régióból decemberben a hadsereg lejáratásával vádolták meg, miután lánya, Mása az iskolában tiltakozott a háború ellen – írta a Meduza nevű független orosz portál. A férfit megverték és börtönbe zárták, most pedig szülői jogaitól is megfoszthatják.

A Tula megyei Jefremov város bírósága március 15-én tárgyalja az ügyet, melyből kifolyólag korlátozni akarják az édesapa szülői jogait. A kezdeményezéssel Jefremov kiskorúakkal foglalkozó bizottsága hozakodott elő a napokban.

Ahogy arról mi is írtunk korábban, Mása háborúellenes rajza indította el a lavinát. Alekszej Moszkajevet azóta kiengedték a rácsok mögül, de kislányát továbbra sem kaphatta vissza és semmilyen módon nem léphet vele kapcsolatba. 

Ahogy a 444.hu cikkében áll, orosz jogvédők arra kérik az embereket, hogy minél többen menjenek el a március 15-ei bírósági tárgyalásra, kifejezve a közvélemény álláspontját az ügyben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top