nlc.hu
Család

Fizetős volt a köszönőajándék ezen az esküvőn

Pénzt kért a menyasszony az esküvői köszönőajándékért, szétszedték a netezők

A „bunkó” és a „zsugori” még a finomabb jelzők közé tartozott, kapott ennél cifrábbakat is.

Aki volt már esküvőn, az valószínűleg tudja, hogy a lagzin szokás köszönőajándékot adni a vendégeknek – ez valami olyan apróság, amivel a pár megköszöni a részvételt a nagy napon. Az ajándék lehet kártya, csoki vagy valamilyen más apró dísz, de a lényeg, hogy általában nem valami drága dolog.

Ezért is sokkolta a Facebook népét, amikor egy menyasszony megosztott egy képet az esküvőjéről, ahol a pár fejenként 5 dollárt (cirka 1700 forintot) kért a vendégektől a köszönőajándékért. A pénzt nem volt kötelező kifizetni, de aki nem tette meg, az biztosan üres kézzel távozott, ugyanis az ajándék egy lelakatolt dobozban volt.

Aki befizette az öt dollárt, az esélyt kapott arra, hogy övé legyen a doboz tartalma (egy lottószelvény és néhány kisüveges rövidital). Fizetés után ugyanis mindenki húzhatott egy kódot és ha valakinek szerencséje volt, akkor az ő kódja nyitotta a lakatot. A menyasszony a Facebookon eldicsekedett azzal, hogy ehhez mindössze egy kóddal zárható széfdobozra volt szükség.

széfdoboz

Ez fogadta a vendégeket köszönőajándék helyett
(Fotó: Facebook)

A többi netező azonban nem szimpatizált az ötlettel.

„Komolyan, fizetniük kell és még akkor sem biztos, hogy kapnak ajándékot? Ráadásul azon felül, hogy vesznek valamilyen nászajándékot. Ennyi erővel akár az ajtóban is kifizettethetted volna mindenkivel az 5 dollárt” – írta egy kommentelő.

„Ha én lettem volna a vendég, ott helyben megfordultam és hazamentem volna. Ja, és vittem volna magammal a nászajándékot is” – tette hozzá egy másik.

„Annyira gusztustalan, hogy manapság az esküvők arról szólnak, hogy a pár minél több pénzt összeszedjen és nem arról, hogy együtt ünnepeljenek a szeretteikkel” – vélte egy harmadik hozzászóló.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top