nlc.hu
Család

Young G Béci a betegségéről

Young G Béci: „Mankóval kellett egy évig járkálnom a vécére”

A rejtélyes kór hosszú ideje keserítette meg az életét.

Young G Béci mögött nehéz évek állnak. Először feleségének, Norinának kellett megküzdeni daganattal, nem olyan régen pedig Béci jelentette be, hogy biológiai terápiát fog kapni három éve tartó betegségére. 

Béci

Young G Béci a Mokkában

Most először végre kamerák elé állt és a Mokkában elárulta, mi az a betegség, ami ilyen régóta kínozza. Mint mondta, a gyógyszeres kezeléseknek köszönhetően jól van, a szteroidok viszont, amikkel eddig enyhítették a fájdalmát, nincsenek jó hatással az egészségére. Három évig várt egy államilag támogatott, injekciós bioterápiára, melynek nemrég meg is kapta az első adagját, ettől vár most további változásokat.

„Körülbelül hat-hét évvel ezelőtt a nulláról derült ki. Táncoltam, szaltókat ugrattam, mindent csináltam, nagyon mozgékony, energikus ember vagyok a mai napig. A nulláról derült ki, volt, hogy mankóval kellett kábé egy évig járkálnom például a vécére. Reggelente a felkelni, kikelni az ágyból vagy bármilyen tevékenységet véghez vinni… nagyon nehéz volt bármit is csinálni fizikailag. Nem is nagyon csináltam azokban az időkben semmit” – magyarázta Béci, aki a fájdalmat a hátában, a vállában, a lábfejében és a lábujjaiban is érezte. Hozzátette, azt, hogy a betegségét mi okozza, azt az orvosai sem tudják, ő úgy véli, a nem megfelelő étkezésnek is lehet hozzá köze.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top