nlc.hu
Család

Saját fiát adta fel a rendőrségen és nem bánja

Saját fiát adta fel a rendőrségen az édesanya, és nem bánja

A hétgyermekes asszony egy interjúban beszélt a döntésről.
Villogó egy rendőrautó tetején

Valószínűleg minden szülő rémálma az, hogy a gyerekük egyszer valamilyen szörnyű bűncselekményt követ el.

A 42 éves Donna Delbono életében ez tavaly valósággá vált – a nő feladta a rendőrségen saját fiát, a 19 éves Joshua Delbonót, miután az tavaly júliusban a somerseti Radstockban, egy kocsma parkolójában leszúrta Charley Bates-t egy 20 fontos (8000 forintos) tartozás miatt.

Most a Daily Mailnek adott interjújában a hétgyermekes anya nyíltan beszélt arról, hogy milyen volt meghozni a legnehezebb döntést, amit bármelyik szülőnek valaha is meg kell hoznia.

„Úgy neveltek, hogy tudjam, mi a különbség jó és rossz között, és hogy mindig próbáljak helyesen cselekedni az életben, bármennyire is nehéz. Bár nagyon nehéz volt meghozni ezt a döntést, tudom, hogy újra ugyanezt tenném. Nem tudtam volna együtt élni magammal, ha nem hívtam volna a rendőrséget. Szörnyen érzem magam amiatt, hogy Charley Bates életét vesztette és minden együttérzésem a családjáé” – mondta.

Donna elmesélte, hogy éppen egy baráti összejövetelről ért haza, amikor a fia mindent bevallott neki. A nő szerint Joshua azt mondta, hogy fél és nem tudja mit tegyen, amire az édesanyja azt válaszolta, hogy fel kell adnia magát a rendőrségen.

„Azt mondta, hogy túlságosan meg van rémülve, ezért azt mondtam, ha ő nem hívja őket, majd én hívom. Ő csak bólintott. Így hát felkaptam a telefonomat, és tárcsáztam a 999-et. A fiamnak ezzel együtt kell élnie élete végéig” – összegezte.

A bírósági tárgyaláson kiderült, hogy a gyilkosság azután történt, hogy  Joshua és az áldozat társasága összeszólalkozott a szórakozóhelyen. A fiatal férfi a parkolóban késsel támadt az ellenfelére, akit 30 perccel később, a kiérkező mentők halottnak nyilvánítottak.

Joshuát kedden bűnösnek találták gyilkosság vádjában, és életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, amelynek minimális letöltendő időtartama 21 év.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top