nlc.hu
Család

100 éves lett a szarvasi Margit néni

100 éves lett Margit néni, aki 60 év után talált rá gyerekkori szerelmére

Hatalmas rajongótábora van a TikTokon az idős házaspárnak.
A 104 éves Laci bácsi és a 100 éves Margit néni Szarvason

Korábban már beszámoltunk arról a szarvasi házaspárról, akik regénybe illő módon találtak újra egymásra. Dankó Margit és Papp László tizenévesen szerettek egymásba, ám az élet másfelé sodorta őket. Külön utakon élték végig a 20. századot, Laci bácsi kétszer is megházasodott, és Margit néni is férjhez ment. 60 év múlva, már jócskán 70 fölött találkoztak újra, amikor a Szegeden élő özvegy férfi elment Szarvasra, a gimnáziumi érettségi találkozóra. Kinyomozta, hol lakik egykori szerelme, és felkereste. Azóta élnek együtt szerelemben, egészségben.

Laci bácsi ma már 104 éves, felesége, Margit néni pedig a napokban töltötte be a 100. életévét, a születésnap alkalmából pedig rengeteg jókívánságot kapott. 

A TikTokon hatalmas rajongótábora van a házaspárnak, akiket Lázár Zsolt evangélikus esperes mutatott be a nagyközönségnek. Több mint egymilliószor játszották le azt a videót, amelyben Laci bácsi megmutatja, hogy testmozgás gyanánt minden egyes nap megcsinál száz spiccet: 

Szintén rengetegen látták Laci bácsi jó tanácsát:

A bölcsesség – ami a házaspár életéhez nagyon illik – egyébként Tamkó Sirató Károly Biztató című verséből származik: 

Ne ess kétségbe, érjen bármi!
Csak egy a törvény: várni. Várni!

(…)

Minden beérik, révbe fut:
és győzött az, ki várni tud.

(Kiemelt kép: nlc-montázs, forrás: TikTok/lazaresperes)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top