nlc.hu
Család

Csillagok háborúja ihlette névválasztás

Kiborult egy anyuka, mert a férje a Csillagok háborúja karaktere után akarja elnevezni a gyereküket

Nem egyszerű feladat a leendő gyerekek nevét kiválasztani, ugyanakkor abban is biztosak vagyunk, hogy ez tényleg elhibázott döntés lenne.
Star Wars

Szülői örömök elé nézni mindig nagyon szívmelengető feladat, ugyanakkor a névválasztás nem mindenki számára jön egyszerűen. A következő családnál is így történt: a nő a Redditen számolt be arról, hogy áll a bál közöttük, mert a férje Anakin Skywalkerről akarja elnevezni a babájukat – igen, arról a karakterről, aki a sorozat rosszfiújává, Darth Vaderré változik át.  

A férjem imádja az Anakin nevet. Nem bánom magát a nevet, azt annál inkább, amihez kapcsolódik. Úgy érzem, szegény gyerekünk egész életében hallgathatná, hogyan nevezték el Darth Vaderről. 

Azt is elmondta, hogy a férfinek a név csengése tetszik igazán, de ő teljesen tanácstalan, hogy beszélje le róla a férjét. 

A Reddit-felhasználók gyorsan reagáltak a bejegyzésre, és szinte kivétel nélkül ellenezték a névválasztást. Egyikük ezt írta: „Megértem őt, én is szeretem az Anakin nevet, de sajnos ez rossz ötlet. A név a Star Wars számára készült. Ahhoz kapcsolódik. Nemcsak a Csillagok háborújából ismerős, hanem szó szerint a Star Warsból való.” Egy másik szerint: „A kilencéves unokatestvéremet Anakinnak hívják, és még mindig szörnyűnek tartom. A beceneve Annie, és ez sem tetszik.” 

Egy harmadik hozzászóló azt mondta: „Mi van Luke-kal? Nem túl gyakori, de még mindig a Star Warshoz kapcsolódik.”

Reméljük, a kommenteket látva az apuka is eltántorítható a névválasztástól. Ha pedig nem, akkor az Erő legyen szegény gyerekkel!

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top