nlc.hu
Család

Kamaszfia vérével fiatalítja magát a milliárdos

Kamaszfia vérét fecskendezte magába a milliárdos, hogy fiatal maradjon

Bizonyos feltételezések szerint a fiatal testekből nyert plazma egészségjavító hatással bír.
Bryan Johnson

Bryan Johnson évente dollármilliókat költ arra, hogy visszafordítsa biológiai életkorát, de most különösen bizarr lépésre szánta el magát – írta meg a LadBible.

A férfi ugyan évek óta szigorú diétát és edzésprogramot követ, mégis úgy döntött, hogy ennél drasztikusabb módszer kell: ezért az örök fiatalság titkát keresve tinédzser fia vérét injekciózta magába.

Bryan korábban már alávetette magát egy hasonló beavatkozásnak egy idegennel, most pedig ugyanezt tette 17 éves fiával, Talmage-gel és apjával, a 70 éves Richarddal is.

A Johnson család három generációja egy dallasi klinikára utazott, ahol Richardnak és Talmage-nek levettek egy liter vért, és átalakítottak egy adagot plazmává, egy másik adagot pedig vörös- és fehérvérsejtekké, valamint vérlemezkékké.

Talmage plazmáját ezután befecskendezték az apjába, abban a reményben, hogy az majd helyrehozza a sejtkárosodásokat és megfiatalítja a férfit.

A feltételezés, miszerint a fiatalabb testekből származó plazma javíthatja az idősebb generációk egészségét, már jó ideje létezik.

A múltban egereken végeztek vizsgálatokat a témában, de a szakértők szerint az eredmények nem meggyőzőek, és úgy vélik, hogy a módszert embereken kipróbálni meglehetősen vakmerő dolog.

Charles Brenner, a Los Angeles-i City of Hope Nemzeti Orvosi Központ biokémikusa elmondta: „Nem tudtunk meg eleget ahhoz, hogy azt mondhassuk, hogy ez a kezelés tényleg jó bármire is. Kockázatos beavatkozásnak tartom, amit senkinek sem tanácsolok.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top