nlc.hu
Család
Átalakított buszba költözött a hatfős család

Átalakított buszba költözött a hatfős család, havonta 400 ezret spórolnak így

A megtakarított pénzből házat akarnak majd építeni.
Lakóbusz

Conrad Kirk és Nicole McCarthy kezdetben csak viccelődött azzal, hogy feladják havi 1300 fontos (560 ezer forintos) albérletüket és beköltöznek emeletes buszból kialakított mobil nyaralójukba, ám amikor rájöttek, hogy ezzel havi ezer fontot (kb. 400 ezer forintot) spórolnának, elhatározták, hogy meg is valósítják a tervet.

A házaspár 2021 szeptemberében vette meg a buszt, eredetileg azért, hogy nyaraláskor megspórolhassák a szállás árát. Az 1978-as rúdvázas Daimler Fleetline összesen 2000 fontba került, emellett további 8000 fontot költöttek felújításokra, hogy fürdőszobát, nappalit, külön konyhát és egy nagy hálószobát kapjon, amelyben egy franciaágy és két emeletes ágy található.

Miután a felújítások befejeződtek, a 31 éves Conrad és Nicole úgy döntöttek, hogy beköltöznek a buszba gyerekeikkel, a nyolcéves Phoebe-vel, a négyéves Lunával, valamint a hétéves Poppyval és Summerrel együtt.

A család Rotherhamben, átalakított emeletes buszban él, a gyerekek pedig a környékbeli iskolába járnak. Conrad is Nicole gyakran megkapja kérdésnek, hogy nem szűkös-e hat embernek a busz, de a házaspár úgy véli, hogy nem, mert aktív életmódjuknak köszönhetően sokat vannak a szabadban.

„Mi nem a tévé előtt henyélünk – kint vagyunk és a gyerekekkel együtt csináljuk a dolgainkat” – mesélte a férfi.

A pár legújabb terve az, hogy 10 ezer fontot összegyűjt és utána saját ház építésébe kezd.

„A szabadság, az új dolgok kipróbálása mostanára az életünk része lett” – mondták az ötletről.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top