nlc.hu
Család

A László család világjárása

Lakóautóval járta be Közép-Amerikát a László család, 3 év után tértek csak haza

Életük egyik legjobb döntésének tartják, hogy ha csak egy kis időre is, de elhagyták az országot.

A László család 2018-ban életük legnagyobb kalandjára vállalkozott: egy lakóautóval nekivágtak Közép- és Dél-Amerikának. Az egyévesre tervezett körút végül három évig tartott, mivel Nicaragua annyira megtetszett nekik, – beleszerettek egy ottani kisvárosba -, hogy házat is vettek ott. Mint a Fókusz riportjából kiderül, most a gyerekek oktatása miatt költöztek haza.

Az egész nagyvilág sokkal veszélyesebbnek tűnik a fotelből, mint valójában az. Valamiért mindenki azt hiszi, hogy Magyarország és Európa a világon a legbiztonságosabb hely, és jellemzően minél távolabb van valami, annál veszélyesebb. (…) Mindenkit arra bátorítanék, hogy legyen nyitottabb, és próbálja nyugodtan feszegetni a saját határait, persze józan ésszel” – mondta a családapa, László Márton, aki a feleségével világéletében szeretett utazni, a kalandvágyuk pedig akkor sem csillapodott, amikor sorjában megszülettek a gyerekeik.

Szerettünk volna kiszakadni és a gyerekeket is kiszakítani az otthoni környezetből, a mókuskerékből. Azt szerettük volna, hogy többet legyünk velük, minőségi időt töltsünk velünk, és ezt sikerült is megvalósítani” – magyarázta.

Az időközben 7 főre bővült család végül 3 évet élt Granadában, ahonnan pár hónapja költöztek haza. A szülők úgy fogalmaztak, az országváltás átmenetileg végleges. Lászlóék 3 évvel ezelőtt többek között azért költöztek külföldre, hogy a gyerekeik megtanuljanak angolul és spanyolul, a többi tantárgy oktatásával azonban nem voltak elégedettek, ezért hosszas mérlegelés után úgy döntöttek, hogy hazatérnek. “Az iskola miatt költöztünk haza elsősorban, tehát nagyjából, amíg mindegyik leérettségizik, azt azért meg kéne várni itthon” – árulta el László Márton felesége, Viki, aki azt reméli, hogy évente egyszer vissza tudnak majd térni Közép-Amerikába.

Az édesapa abban bízik, hogy az elmúlt 3 év életre szóló kalandjaiból sokáig táplálkoznak majd: „Azt hiszem, hogy nagyon nagyon sokat adott, és nemcsak megfogható dolgokban, hogy megtanultak nyelveket, hanem inkább világlátásban, rugalmasságban”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top